Politic

Violeta Ivanov vrea modificări în Codul Electoral

Violeta Ivanov vrea modificări în Codul Electoral: Băncile comerciale să fie obligate să deschidă conturi bancare pentru concurenții electorali.

Deputata și-a motivat decizia prin faptul că „în această situație poate ajunge oricine care intră în dizgrațiile puterii și a cercurilor influente. Prin urmare, acest tratament discriminatoriu trebuie prevenit și penalizat prin lege”.

Măsura respectiva ar urma să fie aplicată în cazul alegerilor prezidențiale, parlamentare, locale generale.

Deschiderea contului ar urma să aibă loc în termen de două zile de la depunerea cererii, iar în caz de refuz, beneficiarul ar putea să se adreseze direct în instanța de judecată, care ar trebui să examineze plângerea în cel mult trei zile de la depunere. 

Sursa
agora.md
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker