Politic

Pentru ce au votat basarabenii cu cetăţenie română

Duminică, cetățenii români din țară și de pretutindeni și-au ales deputații și senatorii în Parlamentul bicameral al României. Pentru acest exercițiu electoral statul român a deschis în Republica Moldova 35 de secții de votare, la care erau aşteptaţi circa 87 de mii de basarabeni cu cetățenia română redobândită. Asta în situaţia în care, potrivit informației mediatizate la un post TV din R. Moldova de ex-președintele României Traian Băsescu, statul român a acordat cetățenia română la 550 de mii de basarabeni.

În raza regiunii Orhei au fost deschise două secții de votare, la Orhei și Telenești.

La secția de votare nr. 247 Orhei către ora 16.00 primiseră buletine de vot peste 900 de cetățeni români cu reședința în Republica Moldova. Încă vreo sută de alegători așteptau liniștiți accesul în sala de votare.

Președintele comisiei electorale de la această secție, Radu Filip, ne-a comunicat că în orele de până la masă au fost mai mulţi doritori de a-și face datoria de cetățean. „Cei opt membri ai comisiei electorale se isprăvesc cu volumul de lucru încredinţat, alegătorii nu aşteaptă mai mult de 15-20 de minute. În ajun am primit 4000 de buletine de vot. Procesul electoral decurge normal, fără careva excese. În adresa comisiei nu au parvenit contestații”, ne-a spus Radu Filip.

Mai mulţi alegători, fiind întrebați pentru ce au votat, au răspuns laconic:  „Am votat din datorie”, „Pentru o Românie prosperă”, „ Pentru o Românie puternică, care va salva Basarabia de pieire”, „Am votat Unirea”, etc.

Ion Perciun     

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker