Politic

Rezultatele preliminare ale alegerilor din România

După numărarea a peste 99% din voturile exprimate în cadrul alegerilor parlamentare din România, potrivit rezultatelor preliminare, pentru Camera Deputaţilor, PSD a obţinut la nivel naţional 46,03%, PNL – 19,94%, USR – 8,54%, UDMR – 6,32%, ALDE – 5,66% şi PMP- 5,08%.

La Senat, situaţia este următoarea: PSD – 46,22%, PNL –  20%, USR – 8,60%, ALDE – 6%, UDMR – 6,31%, PMP – 5,36, scrie Mediafax în pagina electronică, citată de IPN.

În România, la alegerile pentru Senat şi Camera Deputaţilor au participat peste şapte milioane de votanţi, rata de participare fiind de 39,49%.

Moldovenii cu cetăţenie română au reprezentat cea mai activă diasporă. În Republica Moldova au votat peste 30 de mii de alegători, dintre care mai bine de jumătate în Chişinău.

 

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker