Social

Scade numărul șomerilor?

În anul 2017 la Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă (AOFM) Rezina au fost înregistrate 797 de persoane, cu 18% mai puțin decât în anul precedent.

Potrivit șefei AOFM, Ana Negură, din cei înregistrați, 336 de persoane au devenit șomere în urma demisionării, alte 31 de persoane au fost concediate, iar 111 angajați au rămas în afara câmpului de muncă în urma expirării contractului individual. 11 persoane au completat rândurile șomerilor după eliberarea din detenție, 8 persoane – după ce și-au satisfăcut serviciul militar în termen, 16 persoane sunt emigranți reîntorși de peste hotare.

Ana Negură a mai menționat că, în perioada de referință, în câmpul muncii au fost plasați 391 de șomeri, cu 30 de persoane mai puțin decât în anul 2016. 

În același timp, în lucrări publice au fost antrenați 54 de șomeri, cu 14 persoane mai mult față de 2016. Asta datorită faptului că în acest proces s-au implicat mai multe primării. În anul precedent au fost încheiate 16 contracte de organizare și desfășurare a lucrărilor publice, cu 5 contracte mai mult față de anul precedent.

Sursa citată a mai concretizat că de formare profesională au beneficiat 23 de șomeri, dintre care 18 au fost angajați în câmpul muncii, preponderent la firme chișinăuiene; că numărul beneficiarilor de ajutor de șomaj și alocație de integrare sau reintegrare profesională a rămas practic la același nivel (162 de persoane). Mărimea medie a ajutorului de șomaj în 2017 a constituit 1504,09 lei, mai mare cu 170,77 lei față de cea din 2016.

Cu concursul AOFM Rezina, în anul trecut, în cadrul proiectului moldo-israelian, au fost angajați pentru a munci în statul Israel 38 de persoane, a mai adăugat Ana Negură.

În imagine: Ana Negură.

Ion Perciun

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker