EvenimenteOrhei

Traseul Chișinău-Orhei-Bălți va fi gata în 2022, deși trebuia terminat în 2017

Martie 2022 – este noul termen de dare în exploatare a drumului național reabilitat  R6 Chișinău-Orhei-Bălți (centura de ocolire a oraşului Sângerei şi segmentul Prepelița – Sărătenii Vechi), informează ă Administrația de Stat a Drumurilor (ASD).

Aceasta deși, termenul inițial pentru finisarea reparației celor 30 de km de drum era anul 2017, precizează mold-street.com.  

În perioada de iară lucrările au fost parțial sistate. Pe tronsonul divizat în două loturi ce include centura de ocolire a oraşului Sângerei şi segmentul Prepelița – Sărătenii Vechi sunt efectuate lucrări de reparație a podurilor, șantierul urmează să fie utilat cu semnalizare rutieră corespunzătoare pentru sezonul de iarnă 2020-2021. 

„ASD monitorizează sistematic starea șantierelor de lucru pentru a asigura o circulație rutieră fluidă a mijloacelor de transport, fără dificultăți, în condiții de iarnă. 

Conlucrăm eficient cu antreprenorul și acordăm suportul necesar ca reabilitarea drumului național R6 să se încheie până în luna martie a anului 2022”, a declarat directorul general Interimar al ASD, Veaceslav Potop, în cadrul unei întrevederi cu conducerea companiei ONUR Taahut Tasimacilik Insaat Ticaret Ve Sanayi A.S.

Sursa citată amintește că în 2019, compania „ONUR Taahhut Tasimacilik Ve Ticaret Ltd. Sti” a câștigat două contracte de lucrări de reabilitarea a drumurilor. Este vorba, de fapt, de două sectoare din drumul Chișinău-Orhei-Bălți, cu o lungime de 30 kilometri şi un segment de drum de la Sângerei şi până la Sărăteni.

Anterior aceste segmente trebuiau să fie reparate de compania MSF Engenharia din Portugalia, conform unui contract încheiat în anul 2015, dar deoarece aceast a efectuat în termenul stability (până îm a.2017 doar o treime din lucrările planificate. autorităţile au reziliat în martie 2018 contractul. 

Ulterior Administraţia de Stat a Drumurilor (ASD), împreună cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, care finanţează proiectul, a anunţat un nou concurs, câştigat de „ONUR Taahhut Tasimacilik Insaat Ticaret Ve Sanayi A.S.” din Turcia.

Contractele semnate pe 10 iulie 2019 au o valoare de 19,36 milioane euro şi  respectiv 16,65 milioane euro.

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker