SocialȘoldănești

Sistemul de iluminat public din satul Olișcani, modernizat cu suportul AEE

 În s. Olișcani, raionul Șoldănești sunt în toi lucrările din cadrul proiectului „Implementarea măsurilor de eficiență energetică în cadrul Sistemului de iluminat din localitate”. 

După cum se menţionează într-un comunicat al Agenţiei pentru Eficienţă Energetică (AEE), proiectul este susținut în cadrul Apelului de Propuneri de Proiecte nr. 5 în domeniul eficienței energetice, adresat solicitanților de finanțare din sectorul public. 

Astfel se implementează măsura de modernizare/extindere a sistemului de iluminat public (SIP), utilizând 54 de corpuri de tip LED cu puterea de 29 W și 79 de corpuri de tip LED cu puterea de 56 W, inclusiv echipamentul/utilajul necesar pentru crearea infrastructurii în vederea funcționării SIP.

Valoarea totală a proiectului constituie 1 407 713, 71 lei.

Pe perioada implementării, beneficiarului i se asigură asistența tehnică ce include raportul de audit energetic, elaborarea devizului de cheltuieli, expertiza documentației de deviz, expertiza tehnică a clădirii și servicii de supraveghere tehnică.

Colaboratorii Agenției pentru Eficiență Energetică care au efectuat marţi o vizită în teritoriu pentru constatarea lucrărilor efectuate au rămas satisfăcuţi de mersul implementării proiectului. 

Agenția pentru Eficiență Energetică este autoritatea administrativă în subordinea Ministerului Economiei și Infrastructurii al Republicii Moldova și are misiunea de a implementa politica de stat în domeniul eficienței energetice, performanței energetice a clădirilor, precum și a valorificării surselor de energie regenerabilă, inclusiv prin atragerea și gestionarea resurselor financiare în vederea finanțării proiectelor în domeniile respective într-un mod durabil din punct de vedere al mediului înconjurător și a schimbărilor climatice, se mai menţionează în comunicatul citat. 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker