Politic

Socialiștii anunță proteste în toată țară după decizia CC

Partidul Socialiștilor din Republică Moldova anunță proteste în toată țara, după ce ieri, 21 ianuarie, Curtea Constituțională a declarat neconstituțională legea privind acordarea unui statul pentru limba rusă.

Printr-un comunicat emis, socialiștii au declarat că prin decizia sa, Curtea Constituțională readuce țara noastră în atmosfera de ură interetnică de la sfârșitul anilor ’80 – începutul anilor ’90.

„Prin decizia sa, Curtea Constituțională readuce țara noastră în atmosfera de ură interetnică de la sfârșitul anilor ’80 – începutul anilor ’90. Decizia Curții Constituționale va avea cel mai negativ impact asupra procesului de soluționare a problemei transnistrene, aprofundând neîncrederea între cele două maluri ale Nistrului”, a declarat conducerea PSRM.

Astăzi, în cadrul emisiunii sale, liderul PSRM, Igor Dodon a anunțat că săptămâna viitoare vor fi organizate proteste în toată țara, care vor culmina cu un protest masiv la Chișinău, iar decizia Curții va avea un efect negativ și consecințe foarte serioase.

„Deciza de ieri a Curții Constituționale va avea consecințe serioase. Mă sună colegii din raioane și spun că săptămâna viitoare vor fi proteste în toate orașele țării, care vor culmina cu un protest masiv la Chișinău. Noi vom face totul pentru a asigura pacea interetnică, iar limba rusă va fi limba de comunicare interetnică”, a declarat Dodon.


Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker