Politic

O hotărâre care l-ar putea priva pe Filat de fotoliul de deputat

În Parlament a fost înregistrată o hotărâre, semnată de Raisa Apolschi, prin care „se constată încetarea de drept a calității de deputat a lui Vlad Filat”,  făcându-se referire la un demers al procurorului general-interimar, relatează agora.md.

Potrivit sursei, documentul va fi examinat în pofida faptului că o hotărâre a Curții Constituționale prevede că deputatul devine „în stare de ineligibilitate” în cazul în care există o „decizie judecătorească definitivă şi irevocabilă, indiferent dacă a survenit înainte sau după validarea mandatului”.

La demersul procurorului ar fi fost anexate sentințele Judecătoriei Buiucani, copia dispozitivului deciziei Curții de Apel prin care Filat este recunoscut vinovat de corupere pasivă și trafic de influență și condamnat la 9 ani de detenție.

Totuși, o hotărâre a Curții Constituționale prevede că deputatul devine „în stare de ineligibilitate” în cazul în care este „hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă”. Asta este chiar argumentul invocat în documentul înaintat la Parlament, însă paradoxul este că dosarul Filat nu a fost încă judecat la Curtea Supremă de Justiție, pentru ca sentința să fie una definitivă și irevocabilă.

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker