Politic

Vadim Krasnoselski, noul aşa-zis preşedinte al regiunii transnistrene

Rezultatele preliminare ale aşa-ziselor alegeri prezidenţiale din regiunea transnistreană, desfăşurate la 11 decembrie, arată că cele mai multe voturi au fost acumulate de Vadim Krasnoselski, aşa-zisul preşedinte al sovietului suprem din regiune. Pe locul doi, dar la o diferenţă mare, vine actualul lider de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk.

Președintele ales al Moldovei Igor Dodon i-a adresat „sincere felicitări” lui Krasnoselski cu ocazia „victoriei categorice” a acestuia la „alegerile pentru funcția de lider al regiunii”. Într-un mesaj pe pagina sa de Facebook, Dodon mai scrie că reușita de duminică a lui Krasnoselki „deschide o pagină nouă” în relația dintre Chișinău și Tiraspol, transmite Radio Europa Liberă.

Guvernul moldovean consideră alegerile din stânga Nistrului drept ilegale. Dodon care se află în așteptarea validării propriei victorii la alegerile prezidențiale moldovene de luna trecută a spus în ultimele săptămâni că este gata să se întâlnească în ianuarie cu noul lider transnistrean, oricare va fi acesta. Vineri, ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat că negocierile în formatul 5+2 pentru rezolvarea problemei transnistrene pot fi reluate după ce se finalizează atât alegerile prezidențiale moldovene, cât și cele din stânga Nistrului, menţionează sursa citată.

Sursa imagine: timpul

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker