Politic

Cine isterizează în zadar societatea

Alexandru Tănase, ex-preşedinte al Curţii Constituţionale, a comentat pentru portalul deschide.md două chestiuni abordare de deputaţii socialişti Vasile Bolea și Grigore Novac. 

Referitor de termenul de desemnare a candidatului pentru funcția de prim-ministru. Din moment ce Constituția nu prevede un asemenea termen, îmi vine greu să înțeleg cum ar putea Curtea Constituțională să-l deducă, notează Alexandru Tănase. 

Dacă ar fi să recurgem la analogie, este suficient să ne amintim de modul în care a fost format guvernul imediat după alegerile parlamentare din 2019. Alegerile parlamentare au avut loc la data de 24 februarie 2019, iar ex-președintele Igor Dodon a semnat decretul privind desemnarea Maiei Sandu la funcția de prim-ministră a Republicii Moldova abia peste trei luni, la 8 iunie 2019. Astfel, aplicând aceeași logică la situația actuală, cred că președinta Maia Sandu încă mai are timp pentru a decide pe cine să desemneze ca premier.

Alexandru Tănase

Referitor la refuzul sau inacțiunea președintei Maia Sandu de a desemna un candidat la funcția de prim-ministru. Răspunsul la această întrebare este evident și nu înțeleg ce ar putea adăuga nou în acest caz Curtea Constituțională. Dar, eu cred că este mult prea devreme să punem astfel problemă. Deocamdată nu ar exista nici o declarație a președintei Republicii Moldova din care ar rezulta că aceasta ar refuza desemnarea unui premier.

Pauza pe care președinta a luat-o în comunicarea publică pe acest subiect, poate fi parte a strategiei de formare a noului guvern, nu avem de unde să știm.

În orice caz, este mult prea devreme să vorbim despre „fapte grave prin care se încalcă prevederile Constituției”, isterizând în zădar societatea, a comentat Alexandru Tănase, ex-preşedinte al Curţii Constituţionale, pentru portalul deschide.md.


Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker