Social

Crimă la o stână de oi

De la neînţelegeri s-a ajuns la crimă, la o stână de oi din apropierea satului Câşla, raionul Teleneşti. Un cioban în vârstă de 20 de ani a fost condamnat la ani grei de închisoare pentru omor intenţionat săvârșit cu deosebită cruzime.

Procuratura raionului Teleneşti a stabilit că, în noaptea spre 24 iulie 2016, între doi angajaţi ai unei stâne de oi s-a iscat o ceartă. Cei doi aveau în grijă aceeaşi turmă de oi. Tânărul, fiind în stare de ebrietate alcoolică, în urma unui conflict apărut între el şi victima în vârstă de 32 de ani, i-a aplicat ultimului multiple lovituri cu pumnii şi picioarele. Victima a încercat să fugă, dar agresorul a ajuns-o şi i-a mai aplicat câteva lovituri cu picioarele în regiunea spatelui, după care cu o funie pe care o avea ataşată la pantaloni l-a strangulat.

După ce a comis fapta, inculpatul a apelat la ajutorul unui alt cioban, în vârstă de 23 de ani, de la o altă stână din aceiaşi localitate, împreună cu care au ascuns cadavrul într-o râpă de la marginea satului, ultimul fiind ameninţat să nu spună nimănui de cele întâmplate.      

Anterior, inculpatul a mai fost condamnat de către Judecătoria Teleneşti pentru jaf , fiindu-i aplicată o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de 4 ani şi 8 luni, cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe un termen de 2 ani fără amendă.

Pentru infracţiunea excepţional de gravă comisă, inculpatului în vârstă de 20 de ani, judecata i-a stabilit o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de 18 ani, adăugându-i încă 2 ani din pedeapsa anterioară. 

În privinţa celui de-al doilea participant, care a ajutat la ascunderea urmelor infracţiunii de omor, procesul penal a fost încetat, în legătură cu aplicarea în privinţa acestuia a art. (2) al Legii nr.210 din 29 iulie 2016 cu privire la amnistie.

Vasile Ciubotaru, procuror-şef

al Procuraturii raionului Teleneşti

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker