EvenimenteOrhei

Monografia ”Orhei, vatră de istorie și civilizație”, ediția a doua, completată

Vasile Cocarcea și Andrei Calcea, angajați ai Muzeului de Istorie și Etnografie din Orhei, au scos de sub tipar și au lansat vinerea trecută ediţia a doua, revăzută şi completată, a lucrării ”Orhei, vatră de istorie și civilizație”.  

Dl  Cocarcea ne-a relatat, că volumul I a apărut acum trei ani. Între timp autorii au continuat cercetările în arhiva națională și cea locală, adunând noi materiale, ceea ce le-a permis revederea și completarea monografiei.

Ediţia a doua are 780 de pagini, cu 150 mai mult decât prima ediție şi conţine descrierea a mai multor evenimente din istoria urbei, în deosebi referitor la perioada de strămutare a localităţii de la Orheiul Vechi la locul actual, dar și rolul unor domnitori în destinul urbei, istoria cartierelor municipiului etc.

”În pofida pandemiei, la lansare a venit multă lume şi am fost nevoiți să restricționăm numărul participanţilor. Au fost prezenți profesori de istorie, elevi și studenţi, dar și simpli orheieni. Realizarea noastră s-a datorat faptului că accesul cercetătorilor la arhivele din Chișinău a devenit mai lejer”, a mai remarcat dl Cocarcea.

Tirajul ediției este de 100 de exemplare și a fost achitat de către autori. Precizăm că Vasile Cocarcea este autor al 20 de cărți, dintre care 7 monografii istorice, iar Andrei Calcea – a 10 lucrări scoase de sub tipar.

                                              Ion Cernei     

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker