Evenimente

O săptămână dedicată istoriei

Săptămâna dedicată istoriei la LT “Ştefan cel Mare” din oraşul Şoldăneşti a început cu melodii patriotice, care au răsunat la fiecare întrerupere între ore și au motivat elevii să afle mai multe despre interpreți și să înțeleagă că suntem un popor cu o bogăție culturală deosebită.

Tot luni, în holul liceului a fost amenajat un panou cu toată informaţia despre evenimentele din decembrie, care au schimbat mersul istoriei.

Marți elevii claselor V-XII și-au manifestat capacitățile editoriale, prezentând gazete de perete originale şi interesante pe diferite teme istorice.

Miercuri, profesoara de istorie Maia Brânză a organizat în clasa a V-a o lecție publică cu tema: „Cultura civilizației antice”, utilizând metode interactiv- participative. Elevii au fost activi și au formulat concluzii originale.

Joi, profesoara Dora Balan a îndemnat elevii din clasele a VI-a să participe la concursul „Minerva”. Copiii au demonstrat cunoștințe profunde în domeniul istoriei localității natale Șoldăneşti.

La acţiunile desfăşurate pe 9 decembrie, Ziua Internaţională de luptă împotriva corupţiei, elevii din clasele liceale s-au implicat într-o activitate desfășurată în colaborare cu reprezentanții organelor de drept. Polițiștii au repartizat elevilor pliante informative, iar după ce au vizionat filmul „Fabula corupţiei”, liceenii au fost ghidaţi să identifice etapele de corupere și formele de corupție. Directoarea-adjunctă pentru educație Elena Tuchilă le-a vorbit elevilor despre consecințele nefaste ale corupției asupra vieții cetățenilor.

Săptămâna s-a încheiat cu serata muzicală “Am o țară ce-o iubesc”. Elevii Daniela Botnaru, Daniela Stratulat, Elena Burduja, Alexandrina Merdian, Petru Gulica, Mădălina Carpovici ş.a. au interpretat piese cu semnificație istorică și patriotică, toţi fiind menţionaţi cu diplome. A fost organizată şi o victorină tematică, iar fiecare răspuns corect a fost premiat. 

Tot în cadrul săptămânii au fost organizate excursii în muzeul liceului „Vestigii strămoșești”. Cei mai interesați de piesele din muzeu au fost elevii din clasele primare.

Oxana Merdian, profesoară de istorie și educație civică la LT „Ștefan cel Mare”, or. Șoldănești  

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker