Evenimente

O săptămână dedicată istoriei

Săptămâna dedicată istoriei la LT “Ştefan cel Mare” din oraşul Şoldăneşti a început cu melodii patriotice, care au răsunat la fiecare întrerupere între ore și au motivat elevii să afle mai multe despre interpreți și să înțeleagă că suntem un popor cu o bogăție culturală deosebită.

Tot luni, în holul liceului a fost amenajat un panou cu toată informaţia despre evenimentele din decembrie, care au schimbat mersul istoriei.

Marți elevii claselor V-XII și-au manifestat capacitățile editoriale, prezentând gazete de perete originale şi interesante pe diferite teme istorice.

Miercuri, profesoara de istorie Maia Brânză a organizat în clasa a V-a o lecție publică cu tema: “Cultura civilizației antice”, utilizând metode interactiv- participative. Elevii au fost activi și au formulat concluzii originale.

Joi, profesoara Dora Balan a îndemnat elevii din clasele a VI-a să participe la concursul “Minerva”. Copiii au demonstrat cunoștințe profunde în domeniul istoriei localității natale Șoldăneşti.

La acţiunile desfăşurate pe 9 decembrie, Ziua Internaţională de luptă împotriva corupţiei, elevii din clasele liceale s-au implicat într-o activitate desfășurată în colaborare cu reprezentanții organelor de drept. Polițiștii au repartizat elevilor pliante informative, iar după ce au vizionat filmul “Fabula corupţiei”, liceenii au fost ghidaţi să identifice etapele de corupere și formele de corupție. Directoarea-adjunctă pentru educație Elena Tuchilă le-a vorbit elevilor despre consecințele nefaste ale corupției asupra vieții cetățenilor.

Săptămâna s-a încheiat cu serata muzicală “Am o țară ce-o iubesc”. Elevii Daniela Botnaru, Daniela Stratulat, Elena Burduja, Alexandrina Merdian, Petru Gulica, Mădălina Carpovici ş.a. au interpretat piese cu semnificație istorică și patriotică, toţi fiind menţionaţi cu diplome. A fost organizată şi o victorină tematică, iar fiecare răspuns corect a fost premiat. 

Tot în cadrul săptămânii au fost organizate excursii în muzeul liceului “Vestigii strămoșești”. Cei mai interesați de piesele din muzeu au fost elevii din clasele primare.

Oxana Merdian, profesoară de istorie și educație civică la LT “Ștefan cel Mare”, or. Șoldănești  

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close