Social

Încă un act obligatoriu: Certificatul digital de sănătate?

Încă un act obligatoriu: Certificatul digital de sănătate?

Certificatul digital de sănătate, livrat sub forma unei aplicații care poate fi citită de autorități printr-un cod de bare, va deveni, foarte curând, standardul internațional de sănătate. 

Pe baza codului de bare generat de aplicație, cetățenii vor putea accesa (sau nu) toate funcțiunile societății, de la transportul internațional și până la utilitățile publice, comerciale sau joburi. 

Aplicația este deja obligatorie în China, țară care a și propus, la summitul recent G20, adoptarea aplicației ca standard global. 

Dosarul de sănătate pe care se bazează aplicația este creat de către autoritățile medicale naționale, pe baza unei grile stabilite global, care include şi vaccinarea (dar, nu numai), iar cetățenii ar trebui să mențină un ”cazier medical” curat pentru a putea face parte din orice societate de pe planetă. 

Este de așteptat ca sistemul să fie extins și aplicat din a doua parte a anului 2021 spre începutul anului 2022. 

Ausweiss-ul medical global va permite conectarea informațiilor medicale de la toți locuitorii pla-netei și accesarea acestora de către instituțiile de stat și private, și în primul rând de către companiile pharma. 

Călătoriile între țări nu vor mai fi posibile fără ausweiss-ul digital medical, iar prima companie aeriană care a anunțat că biletul de avion este condiționat de certificatul de vaccinare este compania australiană „Qantas”. 

Urmează foarte repede și altele. 

În plus, și autoritățile fiecărui stat vor putea restricționa călătoriile între localități pentru cetățenii care nu au aplicația actualizată și conformă. 

Față de toate acestea, lupta unor ONG-uri pentru a opri amprentarea cărților de identitate, a devenit o mică glumă nevinovată.

Aplicația folosită în China este realizată și distribuită de către două corporații chinezești.

Extinderea sistemului la scară globală ar putea întârzia cel puțin până când corporațiile americane sau europene vor dezvolta o aplicație similară. 

Sursa
bbc.combbc.com
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker