SocialTelenești

O decadă a literaturii eminesciene la BPR ”Vasile Alecsandri”

În perioada 15-25 ianuarie c., la Biblioteca Publică Raională „Vasile Alecsandri” din Telenești se desfăşoară Decada literaturii eminesciene cu genericul: „Genii ca Eminescu răsar la depărtări de veacuri”. 

Opera eminesciană pune amprenta pe sufletul oricărui admirator al nestematei creații a marelui romantic și aceasta au demonstrat-o în prima zi a decadei elevii claselor a X-a -a XII-a de la Liceul Teoretic „Lucian Blaga”, însoțiți de profesoara de limbă și literatură română, Raisa Pinteac, recitând poezii mai puțin cunoscute din creația poetului-nepereche și interpretând cântece pe versuri eminesciene.

Vernisajul „Eminescu-i tot ce-avem mai sfânt” le-a trezit dornicilor de noi informații un interes aparte. Cei 27 de adolescenți prezenți au răsfoit și o parte din cele 95 de cărți și ediții expuse. 

Liceenii au prezentat de asemenea minispectacolul literar-muzical „Stea a spiritualității în cununa mereu vie a inimilor de români”.  

La activităţi participă și elevi de la alte instituții de învățământ din oraș. Izabela Guseinov, elevă în clasa a VIII-a la Gimnaziul„Mihai Eminescu”, Telenești, cititoare fidelă a biblioteci, discipola profesoarei de limbă și literatură română Natalia Adașan, a recitat pentru utilizatorii reţelelor sociale câteva poezii preferate.

După cum am fost informați, pe parcursul decadei la activitățile de la bibliotecă urmează să participe nu numai elevi, dar și cititori de toate vârstele care iubesc creația eminesciană. 

                                             Ion Cernei       

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker