EconomieRezina

Modificări în bugetul raionului Rezina pentru anul 2021

Convocat miercuri în şedinţă extraordinară, Consiliul Raional Rezina a corelat Bugetul raional pentru 2021 cu prevederile Legii Bugetului de Stat pentru acest an.

Astfel, la capitolele venituri şi cheltuieli indicatorii anuali s-au majorat cu 9,37 mil. lei şi vor constitui 169,42 mil. lei.

După cum se menţionează în nota informativă la decizia respectivă a Consiliului Raional, cea mai mare parte din această majorare – cca 8,9 mil. lei, sunt transferuri din Bugetul de Stat, banii fiind destinaţi pentru cheltuieli suplimentare la instituţiile de stat.

Prin altă decizie, Consiliul a efectuat modificările respective în bugetul raionului. Astfel, cu 1,4 mil. în anul curent urmează să se majoreze cheltuielile pentru deschiderea noilor activităţi la Casa de creaţie a copiilor şi salarizarea cadrelor didactice; majorarea  numărului de copii care se vor odihni la tabărele de vară „Nistru” din Saharna şi cea din Ignăţei; deschiderea unei secţii cu patru antrenori la Şcoala de sport din Rezina. 

708,4 mii lei sunt preconizaţi pentru compensarea cheltuielilor pentru serviciile de transport persoanelor cu dizabilităţi. 

Cea mai mare sumă – 2,25 mil. lei este alocată pentru reparaţia drumului Cinişeuţi-Buciuşca. Pentru întreţinerea  drumurilor publice locale (lucrări de profilare, defrișări, reparații, deszăpezire, tratarea cu  material antiderapant) Consiliul a rezervat aproape 5,5 mil. lei.

Altă decizie vizează primirea cu titlu gratuit din proprietatea publică a statului în proprietatea Consiliului Raional Rezina sub gestiunea Direcției Învățământ, Tineret și Sport a unei cantităţi de dezinfectant lichid pentru mâini în valoare de 347 508 lei, care urmează să fie distribuit instituțiilor de învățământ general din teritoriu în conformitate cu numărul de elevi din fiecare instituție. 

Reporter „C”

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker