Politic

Nagacevschi: Domnii deputați cred că prin atacarea limbii ruse își vor crește rating-ul politic

Nagacevschi: „Domnii deputați cred că prin atacarea limbii ruse își vor crește rating-ul politic.”

Ministrul interimar al Justiției, Fadei Nagacevschi, a ieșit cu declarații în cadrul unui briefing de presă, unde a vorbit despre sesizarea depusă la CC cu privire la funcționarea limbilor vorbite pe teritoriul Republicii Moldova.

Acesta a declarat că unii deputați doar încearcă să-și crească rating-ul politic prin această sesizare, iar „constatarea este un eșec lamentabil.

„Ceea ce am constatat e că domnii deputați chiar cred că prin atacarea limbii ruse își vor crește rating-ul politic. Le amintesc că ei nu sunt primii ce au crezut așa. Observăm că istoria se repetă. Se pare că stimații deputați au uitat că merg în Taraclia, Găgăuzia, iar localnicii comunică cu ei în limbă rusă. De ce?

Dintr-un singur motiv – limba rusă este utilizată de facto drept limbă de comunicare interetnică, iar prin legea contestată s-a urmărit scopul de a oferi cetățenilor acces la informațiile de interes public, dar și la unele servicii publice prin dezvoltarea prevederilor legale ale actelor normative în viitor.

Nu numărul de etnici ruși se i-a în calcul, dar cifra celor care vorbesc în limba rusă, și aici răspunsul este previzibil pentru toți.Dragi deputați, câștigurile juridice se pot transforma în dezastre politice, aveți precedente suficiente. Cu voi nici nu trebuie de luptat politic, singur faceți tot posibil pentru a vă autodizolva politic, vă urez succes”, a declarat Nagacevschi.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker