Evenimente

Campania a avut efecte benefice

La 10 decembrie c. a finalizat campania internațională „16 zile de acțiuni împotriva violenței în baza de gen”. În raionul Rezina, campania a fost organizată de către Inspectoratul de Poliție în parteneriat cu administraţia raionului.

Potrivit Ludmilei Grițco, specialistă principală la Serviciul Prevenire al IP Rezina, în perioada 25 noiembrie – 10 decembrie, în raion au avut loc diferite acțiuni privind informarea populației despre scopurile şi obiectivele campaniei. La întâlnirile cu elevii claselor XI – XII, adolescenţilor li s-a atras atenția la valorile familiei, la importanța unui climat familial sănătos. S-a vorbit, la fel, și despre modul de reacționare a dânșilor în caz de violență, accentuându-se rolul bărbatului în familie, societate, ca apărător al femeilor, al copiilor, al celor în etate și mai slabi.

Colaboratorii poliției au întreprins măsuri de prevenire a violenței din partea contigentului special aflat în vizorul organelor de drept. Au fost vizitate 67 de familii social vulnerabile, 93 de potențiali agresori familiali, au avut loc multiple convorbiri cu cetățenii. Urmare a acestor vizite, au fost înaintate consiliilor locale propuneri privind întreprinderea unor acțiuni de înlăturare a lacunelor depistate. Şi de data aceasta poliţia a constatat: cauza principală a conflictelor în familii și a agresiunilor în bază de gen este consumul abuziv al băuturilor alcoolice.

Ludmila Grițco a mai reiterat că dacă în perioada ianuarie – octombrie a acestui an de către IP Rezina au fost înregistrate 84 de cazuri de violență în familie, apoi în timpul actualei campanii asemenea cazuri nu au fost semnalate. „Astfel, concluzionează dna L. Grițco, putem spune că scopul campaniei a fost atins”.

Ion Perciun

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker