Economie

Regia “Apă-Canal Orhei” taie 25 de unităţi de personal

Regia “Apă Canal Orhei” SA renunţă la aproape 25 de unităţi, marea parte din acestea – lucrători de rând, relatează radioorhei.info.

Cu titlu de optimizare a cheltuielilor, din lista de personal au fost tăiaţi 8 paznici, 4 maşinişti, 2 şoferi, 1 excavatorist, 1 lăcătuş şi alţi lucrători de rând, câte un economist, jurist şi contabil şi chiar funcţia de director comercial al Regiei. Funcţie, care este ocupată de fostul director general al întreprinderii, Mihai Chiperi.

Victor Perţu, care i-a luat locul lui Chiperi cu 1,5 ani în urmă, declara  într-un interviu acordat la începutul anului curent, că Regia “Apă-Canal Orhei” are aproape 200 de angajaţi, că el are un salariu de 12300 lei pe lună, iar salariul mediu pe întreprindere este de 4100 de lei.

Conform unui proiect de decizie transmis spre aprobare Consiliului Orăşenesc Orhei Victor Perţu cere reducerea cu peste 10 la sută a  efectivului de personal, pe care le motivează prin necesitatea micşorării cheltuielilor întreprinderii în sumă de peste 1 milion 537 mii de lei.

În şedinţa extraordinară de la sfârşitul săptămânii trecute, consilierii din fracţiunea majoritară “Pentru Orhei” au votat această decizie.

Consilierilor nu le-au fost prezentate niciun fel de date despre situaţia financiară a întreprinderii, al cărui fondator este Consiliul Orăşenesc. În schimb, în aceeaşi zi, la o altă şedinţă – a Consiliului Raional Orhei, consili-erul Oleg Vasilcan şi-a reiterat afirmaţiile pe care le face în decurs de cel puţin un an – că Regia “Apă-Canal” e pe minus cu milioane de lei şi că acum încearcă să facă economii şi din disponibilizarea angajaţilor.

De notat că liderul fracţiunii “Pentru Orhei” din Consiliul Oraşenesc, Pavel Verejanu, a declarat în plenul şedinţei din 9 decembrie c. că indicatorii întreprinderilor municipale sunt foarte buni. Asta, răspunzând consilierilor din opoziţie care, din primăvara acestui an, insistă ca aceşti agenţi economici să-şi prezinte rapoartele de activitate, pentru a se cunoaşte  starea reală de lucruri la întrep-rinderile din subordinea autorităţilor publice locale, menţionează sursa citată.

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker