Advertoriale

De ce este important să ai un tensiometru în casă ?

De ce este important să ai un tensiometru în casă ?

Tensiometrul este un dispozitiv medical care constă dintr-o manșetă gonflabilă și este utilizat pentru măsurarea tensiunii arteriale. Ele sunt de doua tipuri, desi cele tradiționale nu se mai prea folosesc ele continuă să fie niște tensiometre bune, și folosite încă de profesioniști.

Cele mai bune tensiometre, se găsesc de vânzare pe internet la un preț foarte ofertant, aceasta fiind una dintre cele mai bune investiții.

La adulți, tensiunea arterială trebuie măsurată în mod regulat, deoarece este singura modalitate de a detecta o anomalie a tensiunii arteriale. Presiunea arterială normală este aproape întotdeauna între 120/80 mmHg (sistolică) și 90/60 mmHg (diastolică).

Care sunt patologiile care pot fi detectate cu ajutorul tensiometrului ?

  • Hipotensiune
  • Insuficienta cardiaca
  • Insuficiență renală

Cate tipuri de tensiometre exista?

Tensiometru manual sau tradițional, este cunoscut și sub numele de sfigmomanometru, vine, de asemenea, cu un stetoscop pentru a asculta punctul în care se manifestă sistola (contracția inimii) și diastola (expansiunea inimii), o brățară, un buton și un manometru care măsoară tensiunea.

Tensiometrul digital, funcționează automat. Acesta vine cu o manșetă care se potrivește pe braț, atașată la un afișaj digital unde sunt observate valorile tensiunii arteriale. Este ideal să aveți acasă, deoarece este foarte ușor de utilizat și rezultatele sunt afișate clar. De asemenea, ocupă foarte puțin spațiu și poate fi mutat cu ușurință. Este recomandat persoanelor care au probleme cu tensiunea arterială și care trebuie verificate o dată sau de mai multe ori pe zi.

Cănd este recomandat sa folosești tensiometrul pe care îl ai în casă?

Există simptome foarte simple de detectat, care vă pot alerta asupra necesității de a vă controla mai mult tensiunea arterială. Unele dintre ele sunt: senzații bruște de frig sau căldură, slăbiciune, palpitații și / sau bătăi rapide ale inimii, senzație de amețeală.

După cum puteți vedea, monitoarele digitale de tensiune arterială sunt disponibile pentru persoanele care au nevoie de un control. De asemenea, este ideal pentru persoanele în vârstă sau pentru utilizatorii care caută simplitatea atât în ​​utilizarea lor, cât și în citirea datelor și a tensiunii.

Dacă pe lângă aceste probleme suferi și de diabet, vei avea nevoie și de un glucometru, pentru măsurarea glicemiei. Unul dintre ele poate fi accesat AICI.  

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker