Social

Nemerenco: Toată Uniunea Europeană se vaccinează cu Pfizer, iar noi nu vrem să transpirăm și să muncim

Ala Nemerenco: Toată Uniunea Europeană se vaccinează cu Pfizer, iar noi nu vrem să transpirăm și să muncim.

Consiliera în domeniul sănătății, Ala Nemerenco, susține că Ministerul Sănătății a refuzat procurarea vaccinului Pfizer, întrucât acesta necesită condiții speciale de transportare și stocare, iar țara noastră nu ar fi în stare să asigure condițiile necesare.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii În Profunzime de la ProTv.

„Toată Uniunea Europeană se vaccinează cu Pfizer, iar noi… Republica Moldova nu vrem să transpirăm și să muncim. Este un document care ține mai mult de cadrul legal. Aici a fost semnat „no”. Deci, Republica Moldova nu ar avea nevoie de prețuri avantajoase. A fost nevoie să stăm și să așteptăm ca Ministerul Sănătății să pregătească aces plan stategic de imunizare. Când discutam de trei ori pe zi cu Ministerul Sănătății din România, am ajuns la concluzia că deoarece Pfizer-ul necesită condiții de transportare, stocare și distribuire mai deosebite și deja în România a început să intre Moderna am ajuns la concluzia ca ei vor dona Moderna… În acel moment au venit documentele de la Ministerul Sănătății și am trimis tot setul acesta la Moderna. Astăzi sau mâine o să primim răspuns de la Moderna dacă avem această permisiune ca România să ne aducă acest vaccin”, a declarat Nemerenco.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker