Evenimente

Creăm punţi spre dezvoltare

Vineri, 9 decembrie, bibliotecile din ţară au avut posibilitatea să lege parteneriate în diverse domenii pentru a deveni nu doar spaţii de lectură, dar şi centre de instruire. Cu această ocazie, la Biblioteca Naţională a fost organizat primul Târg al Partenerilor Bibliotecilor „Creăm punţi spre dezvoltare: Biblioteca modernă”.

În cadrul târgului au fost prezentate cele mai inovatoare şi populare servicii, precum şi iniţiativele lansate de bibliotecile publice din Republica Moldova.

Au fost anunțați câștigătorii celor 3 concursuri: ,,Cea mai frumoasă amenajare a intrării în bibliotecă”, „Biblioteca în 90 de secunde” și „Cea mai activă bibliotecă în presa locală”. În ultima nominaţie bibliotecii publice din satul Mateuţi i-a revenit locul III. Premiul va fi un set de instruire „FlipChat”.

Directorul programului „Novateca”, Evan Tracz, ministra Culturii, Monica Babuc, Ambasadorul SUA în Moldova, James Pettit, vicedirectoarea Programului „Global Libraries” al Fundaţiei „Bill&Melinda Gates”, Jessica Dorr au onorat cu prezenţa această importantă activitate pentru viaţa culturală din ţara noastră şi au declarat că timp de cinci ani, peste 850 de biblioteci au aderat la programul „Novateca” şi cu ajutorul Fundaţiei „Bill&Melinda Gates”, USAID, Ministerului Culturii şi autorităţilor publice locale, au devenit platforme de educare, asigurând servicii de calitate nu doar legate de lectură şi informare, ci şi de tehnologiile moderne, realizând o adevărată revoluţie.

„Moldova ar putea servi drept exemplu pentru bibliotecile din toată lumea. În lume există peste 320 de mii de biblioteci publice care ajută oamenii să-şi îmbunătăţească traiul şi cele peste o mie de biblioteci din Moldova ajută la construirea punţilor noi spre comunitate şi o viaţă mai bună”, a declarat Jessica Dorr.

Evenimentul a reprezentat încheierea primei etape a campaniei de sensibilizare ”Ne vedem la bibliotecă!”, lansată în luna septembrie 2016.

Angela Ursache, şefa Bibliotecii Publice Mateuți

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker