EvenimenteRezina

FOTO// Cenaclul literar-muzical “La steaua” și-a reglementat statutul

Cenaclul literar-muzical “La steaua…” și-a reglementat statutul.

În ajunul zilei de naștere a poetului-nepereche Mihai Eminescu, marcată în R.Moldova și ca Ziua Națională a Culturii, membrii Cenaclului literar-muzical „La steaua…” din Rezina s-au întrunit într-un format restrâns dictat de restricțiile impuse de pandemia de Covid-19 pentru a definitiva unele chestiuni organizatorice și a marca cele două sărbători. 

La întrunire au participat reprezentanți de la liceele și grădinițele din oraș, Biblioteca Publică Raională „Mihai Eminescu”, Secția Cultură, societatea civilă.  Mai întâi a fost discutat și aprobat Regulamentul de organizare și de funcționare a Cenaclului, potrivit căruia acesta își desfăşoară activitatea sub patronajul Palatului raional de cultură „N. Lupov”.

Cenaclul îşi propune să susțină și să contribuie la dezvoltarea creaţiei literare în teritoriu, descoperirea şi încurajarea tinerelor talente, organizarea de concursuri de creaţie, dar și de activităţi cultural-artistice (conferinţe, seminare, dezbateri publice, lansări de carte, tabere de creaţie etc.). 

Conform Regulamentului, membru al Cenaclului poate fi orice persoană cointeresată și pasionată de acest domeniu, în baza unei cereri orale. Ședințele Cenaclului sunt deschise pentru toți doritorii.

Activitatea Cenaclului va fi dirijată de un Consiliu director, format din 5 membri, în frunte cu președinta Liuba Stavinschi, specialistă principală, metodistă creație populară la Palatul raional de cultură “Nicolae Lupov”.
După adoptarea Regulamentului participanții la ședință, printr-un recital de poezie și romanțe, l-au omagiat pe Marele Eminescu. 

 Reporter “C”


Cenaclul literar-muzical “La steaua…” și-a reglementat statutul
Cenaclul literar-muzical “La steaua…” și-a reglementat statutul

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker