Evenimente

DARE2Change a premiat cele mai bune idei de proiecte sociale

Ideea de incluziune socială a tinerilor cu deficienţe mentale din Orhei şi deprinderea abilităţilor de sociali-zare, autoare Rodica Caimac a fost apreciată drept una din cele mai bune 3 idei de proiecte sociale elaborate de participantele programului de mentorat social DARE2Change şi premiate în cadrul unui eveniment special, organizat pe 10 decembrie 2016, de Ziua Internaţională a Drepturilor Omului.

Alte două câştigătoare sunt Victoria Mudreac, care a iniţiat comunitatea online Haibun.md, ce are ca scop promovarea lecturii şi Iuliana Tabacari, cu ideea de a crea un centru de agrement pentru tinerii din Hânceşti.

Juriul a evaluat 18 proiecte în baza a 7 criterii, printre care fezabilitatea, aspectul financiar, impactul, aspectul gender și sustenabilitatea. Fiecare dintre câştigătoare a primit câte un laptop performant, oferit de către sponsorii proiectului.

După cum se menţionează în comunicatul mediatizat cu ocazia acestui eveniment, DARE2Change este primul program de mentorat social care îşi propune drept scop schimbarea de percepție și atitudine în societate față de femeile din grupurile social vulnerabile și marginalizate prin creșterea accesului la educație, angajare și dezvoltarea oportunităților antreprenoriale.

Pentru contribuţia importantă a programului DARE2Change în domeniul drepturilor omului, recent, Natalia Vozian, fondatoare DARE, a primit premiul ONU în domeniul drepturilor omului pentru activism civic.

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker