Evenimente

DARE2Change a premiat cele mai bune idei de proiecte sociale

Ideea de incluziune socială a tinerilor cu deficienţe mentale din Orhei şi deprinderea abilităţilor de sociali-zare, autoare Rodica Caimac a fost apreciată drept una din cele mai bune 3 idei de proiecte sociale elaborate de participantele programului de mentorat social DARE2Change şi premiate în cadrul unui eveniment special, organizat pe 10 decembrie 2016, de Ziua Internaţională a Drepturilor Omului.

Alte două câştigătoare sunt Victoria Mudreac, care a iniţiat comunitatea online Haibun.md, ce are ca scop promovarea lecturii şi Iuliana Tabacari, cu ideea de a crea un centru de agrement pentru tinerii din Hânceşti.

Juriul a evaluat 18 proiecte în baza a 7 criterii, printre care fezabilitatea, aspectul financiar, impactul, aspectul gender și sustenabilitatea. Fiecare dintre câştigătoare a primit câte un laptop performant, oferit de către sponsorii proiectului.

După cum se menţionează în comunicatul mediatizat cu ocazia acestui eveniment, DARE2Change este primul program de mentorat social care îşi propune drept scop schimbarea de percepție și atitudine în societate față de femeile din grupurile social vulnerabile și marginalizate prin creșterea accesului la educație, angajare și dezvoltarea oportunităților antreprenoriale.

Pentru contribuţia importantă a programului DARE2Change în domeniul drepturilor omului, recent, Natalia Vozian, fondatoare DARE, a primit premiul ONU în domeniul drepturilor omului pentru activism civic.

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker