Evenimente

Poliţiştii la sărbătoarea lor profesională

Cu ocazia aniversării a 26-a de la înfiinţarea Poliţiei Naţionale colaboratorii Inspectoratelor Raionale de Poliţie din regiunea Orhei au avut parte de serbări  memorabile, în cadrul cărora s-au făcut totalurile anului, au fost menţionaţi cei mai rezultativi poliţişti, iar pentru întreg efectivul şi veteranii MAI s-au prezentat concerte.

Rezina: Ziua Poliţiei s-a desfăşurat în Palatul Raional de Cultură. La ea au participat şi primari, funcționari publici, reprezentanți ai societății civile din teritoriu.

Şeful Inspectoratului, Alexandru Ceban, colonel de poliție, a trecut în revistă activitățile principale din anul curent, menţionând că angajații inspectoratului au făcut față sarcinilor puse în faţa lor. „Organelor de poliţie le revine un rol important în asigurarea securităţii, ordinii publice şi unui climat de siguranţă pentru cetăţeni.

Inspectoratul de Poliţie Rezina este antrenat plenar în implementarea Strategiei Naționale de Dezvoltare a Poliției pentru anii 2016 – 2020, care prevede îmbunătățirea imaginii poliției în societate, ridicarea disciplinei executive a polițiștilor, introducerea noilor metode eficiente de conlucrare cu autoritățile publice și cu cetățenii, ajustarea activităţii la standardele europene” a afirmat Alexandru Ceban.  Dl colonel a mai accentuat că inspectoratul nu duce lipsă de personal, de echipament de iarnă etc.

În încheiere dl colonel le-a adus sincere mulţumiri colaboratorilor organelor de poliţie pentru devotament şi atitudine ireproşabilă faţă de îndeplinirea datoriei şi a dat citire mesajului de felicitare al ministrului Afacerilor Interne adresat veteranilor și angajaților organelor afacerilor interne.

Cu aprecieri şi mesaje de felicitare au venit Andrei Roșca, procurorul raionului Rezina; Petru Motâcailo, președintele Consiliului raional al Veteranilor MAI; Petru Rotari, președintele Uniunii Ofițerilor în Rezervă Rezina, viceprimarul or. Rezina Gheorghe Gâncu, primara comunei Sârcova Nadejda Ciobanu, primara de Mateuți Angela Ursachi și primarul de Echimăuți Igor Marco.

Alexandru Ceban a înmânat celor mai rezultativi colaboratori ai poliţiei din teritoriu o serie de distincţii din partea Ministerului Afacerilor Interne, Inspectoratului General de Patrulare și conducerii IP Rezina.  

 Festivitatea a fost încununată de un recital de muzică haiducească și lăutărească, prezentat de formația rezineană „Haiducii”.

 

Orhei:Aici Ziua Poliției a fost marcată printr-o depunere  de flori la obeliscul edificat în fața Inspectoratului de Poliţie în memoria colaboratorilor structurilor afacerilor interne căzuți la datorie. Festivitatea propriu-zisă a avut loc în sala de festivități a Primăriei Orhei. În afară de efectiv în sală s-au aflat veterani ai structurilor de forță, primari, consilieri, slujitori ai cultelor, conducătorii procuraturii, judecătoriei.         

Vasile Adașan, inspector-șef al IP Orhei a adresat un mesaj de felicitare colegilor de serviciu şi le-a înmânat unora dintre ei, pentru merite deosebite în serviciu, diplome și distincții din partea Inspectoratului General de Poliție.

Şi Tudor Golub, președintele raionului Orhei, a adus mulțumiri colaboratorilor şi veteranilor poliției pentru munca depusă în numele menţinerii ordinii publice în teritoriu şi a înmânat unui grup de poliţişti diplome și semne de gratitudine din partea Consiliului Raional Orhei. Ion Savin, președintele organizației raionale a veteranilor MAI a mulţumit conducerii Inspectoratului pentru atenția şi grija pe care le poartă față de veteranii instituției.     

A urmat un program artistic cu participarea copiilor de la Școala de Muzică din Orhei și colectivelor artistice de la Centrul Raional de Cultură „A. Suruceanu”.

            

Teleneşti: Sărbătoarea profesională a adus mai multe surprize plăcute pentru efectivul şi veteranii poliţiei din raionul Teleneşti. La festivitate au fost prezenți și ex-comisarii Ruslan Todua, Alexandru Tudor, Ion Furtună, vicepreşedintele raionului Vasile Harghel. O surpriză a fost ordinul ministrului de Interne privind avansarea inspectorului-şef Alexei Vrăjitoru în grad special de locotenent-colonel de poliție. Astfel, la moment Alexei Vrăjitoru, 33 de ani, este cel mai tânăr șef de inspectorat, dar și deținător al acestui grad între toți inspectorii-șefi din țară.

Mai mulți angajați ai Inspectoratului au fost distinși cu diplome şi premii ale Ministerului de Interne.

Protoiereul mitrofor Marian Boldescu a informat asistenţa că a fost acreditat de mitropolitul Vladimir să deservească în continuare şi Inspectoratul de Poliție.

Festivitatea a culminat cu un spectacol prezentat de cunoscuta interpretă Olga Ciolacu.

Reporteri „C”                     

                    

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker