
Monografia „Clișova. Istoria, memoria unui sat de pe Răut”, autor medicul din Orhei, Constantin Munteanu, a întrat în topul celor mai citite 10 cărți ale autorilor autohtoni editate în anul 2019.

Biblioteca Naţională a Republicii Moldova efectuează anual studiul sociologic „Topul celor mai citite 10 cărţi ale anului”, care tinde să contribuie la augmentarea lecturii, dezvoltarea culturii acesteia, diversificarea actului de lectură de către cetățeni.
Sondajul s-a desfășurat online în perioada 25 mai – 15 septembrie 2020, cu sprijinul Camerei Naționale a Cărții și bibliotecilor publice din cadrul Sistemului Național de Biblioteci. Dintre autorii originari din regiunea Orhei în top au mai intrat cărțile “Generalul a revenit acasă” de Tudor Țopa, ”Țânțăreni de pe apa Bâcului”, de regretatul istoric Vlad Ciubucciu.
Monografia „Clișova. Istoria, memoria unui sat de pe Răut” este rezultatul muncii medicului Constantin Munteanu pe parcursul a trei ani, dar și un omagiu adus locuitorilor satului natal.
Constantin Munteanu a relatat pentru CUVÂNTUL, că în prezent muncește la o altă carte, cu titlul provizoriu ”O jumătate de secol în slujba sănătății”, dedicată dnei doctoră Lidia Munteanu, soția sa. Iar în viitorul apropiat intenționează să scrie o carte despre preocupările unui coleg de facultate, medic-savant.
”Am decis să scriu despre satul meu, fiindcă știam că nu are cine s-o facă. Acum mă prind la gândul că mai avem încă multe de scris, astfel ca experiența noastră să fie de folos colegilor mai tineri”, a mai spus Constantin Munteanu.
Remarcăm, că dl Munteanu este directorul unui centru medical privat din Orhei, deschis acum 20 de ani.
Ion Cernei
- Suntem și pe Instagram: https://www.instagram.com/ziarul_cuvantul/
- Telegram: t.me/ziarulcuvintul
- YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCzMQQTiIN32jpnYIc-az26g