OrheiSocial

Monografia despre Clișova, în topul celor mai citite cărți

Monografia „Clișova. Istoria, memoria unui sat de pe Răut”, autor medicul din Orhei, Constantin Munteanu, a întrat în topul celor mai citite 10 cărți ale autorilor autohtoni editate în anul 2019.  

Monografia Clisova min

  Biblioteca Naţională a Republicii Moldova efectuează anual studiul sociologic „Topul celor mai citite 10 cărţi ale anului”, care tinde să contribuie la augmentarea lecturii, dezvoltarea culturii acesteia, diversificarea actului de lectură de către cetățeni.

Sondajul s-a desfășurat online în perioada 25 mai – 15 septembrie 2020, cu sprijinul Camerei Naționale a Cărții și bibliotecilor publice din cadrul Sistemului Național de Biblioteci. Dintre autorii originari din regiunea Orhei în top au mai intrat cărțile “Generalul a revenit acasă” de Tudor Țopa, ”Țânțăreni de pe apa Bâcului”, de regretatul istoric Vlad Ciubucciu.                

Monografia „Clișova. Istoria, memoria unui sat de pe Răut” este rezultatul muncii medicului Constantin Munteanu pe parcursul a trei ani, dar și un omagiu adus locuitorilor satului natal. 

Constantin Munteanu a relatat pentru CUVÂNTUL, că în prezent muncește la o altă carte, cu titlul provizoriu ”O jumătate de secol în slujba sănătății”, dedicată dnei doctoră Lidia Munteanu, soția sa. Iar în viitorul apropiat intenționează să scrie o carte despre preocupările unui coleg de facultate, medic-savant.  

”Am decis să scriu despre satul meu, fiindcă știam că nu are cine s-o facă. Acum mă prind la gândul că mai avem încă multe de scris, astfel ca experiența noastră să fie de folos colegilor mai tineri”, a mai spus Constantin Munteanu.

Remarcăm, că dl Munteanu este directorul unui centru medical privat din Orhei, deschis acum 20 de ani.

Ion Cernei 


Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker