Politic

Maia Sandu: Fostul președinte a fost o pată pe reputația internațională a țării

Cu prilejul Zilei Diplomatului, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut astăzi o întrevedere cu corpul diplomatic al Republicii Moldova.

În cadrul întrevederii, aceștia au discutat despre situația dificilă în care se află Republica Moldova, dar și despre obiectele cheie pe care le are Maia Sandu în funcția sa de președinte.

Totodată, Sandu a declarat că fostul președinte, Igor Dodon, împreună cu premierul Chicu au fost o pată de reputația internațională a țării noastre.

Mă refer și la fostul președinte, și la fostul așa-zis „coordonator” – ambii au fost o mare pată pe reputația internațională a țării noastre. Or, nu poți avea o politică externă eficientă și credibilă, dacă nu ai o politică internă eficientă și credibilă. Nu poți obține mari succese în plan internațional, nu poți atrage investiții străine, nu poți obține asistență și nu poți promova țara ta, dacă politicienii de acasă sunt putred de corupți, dacă ei își oferă unii altora bani în sacoșe, dacă pentru ei buzunarul propriu este mai important decât țara”, spune Sandu. 

Goana unora după selfie-uri diplomatice a înscris pagini de rușine pentru diplomația noastră, dar, vă asigur că eu, în calitate de președinte, voi face tot ce îmi stă în putință să readuc respectul pentru Moldova pe plan internațional”, accentuează Sandu. 

De asemenea, Maia Sandu a vorbit și despre relațiile cu Federația Rusă: „Eu personal voi depune toate eforturile ca să avem o relație bună cu Federația Rusă. Evident, acest lucru depinde nu numai de Moldova, dar și de partenerii noștri. Obiectivul nostru este să construim o relație reciproc respectuoasă și reciproc avantajoasă cu Federația Rusă”. 

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker