SocialTelenești

Pandemia impune restricţii culturii

Începând cu anul 2015, de ziua nașterii poetului național Mihai Eminescu, la 15 ianuarie, se desfăşoară festivalul-concurs al colectivelor de artişti amatori din raion.  

În prezent, la această dată marcăm şi Ziua Naţională a Culturii. Cu această ocazie, sunt menţionaţi cei mai merituoşi angajaţi din domeniu şi colective de artişti amatori. 

Pandemia impune restrictii culturii

Cei mai notorii promotori ai culturii naționale sunt distinşi cu Premiul DAC (Dăinuire pe Altarul Culturii). Până acum de acest premiu s-au învrednicit Elen Swan, voluntară a Corpului Păcii SUA în R. Moldova, Ilie Cazacu, profesor de istorie la Gimnaziul ”Mihai Eminescu” și solist de muzică populară în orchestra ”Poiana Codrului”, Veronica Bunu, solistă de muzică populară, care în 2016, aflându-se în Italia, a sponsorizat festivalul respectiv, iar în prezent este angajată a Muzeului de Istorie și Etnografie din Telenești,  Maria Furdui, directoarea Bibliotecii Publice Raionale ”Vasile Alecsandri” și Svetlana Caprian, directoarea Școlii de Arte Plastice din Telenești.

Ediţia curentă a festivalului, după cum ne-a relatat Pavel Casian, șeful Direcției Cultură, Tineret și Sport Telenești, din cauza pandemiei de Covid-19 a fost transferată pe reţelele de socializare. Adică cele 29 de colective participante şi-au înregistrat programele video, ca apoi să fie difuzate pe youtube, unde le vor putea viziona un număr nelimitat de persoane. 

”Am decis de comun acord cu CR și angajații Direcției ca la această ediție să nu acordăm Premiul DAC, deoarece în anul 2020, din cauza pandemiei, s-a lucrat mai mult în echipe și este dificil a identifica un fruntaș în domeniul culturii”, a remarcat marți pentru CUVÂNTUL dl Casian.

Ion Cernei

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker