Social

Vârsta de pensionare și stagiul de cotizare ale femeilor și bărbaților vor fi egalate

Femeile și bărbații din Republica Moldova vor ieși la pensie la vârsta de 63 de ani. Stagiul de cotizare va fi, de asemenea, unificat și va constitui 34 de ani, transmite IPN cu referire la avizul dat de Guvern pe marginea propunerilor expuse de deputați la prima lectură a proiectului de lege privind reforma sistemului de pensii.

Această majorare a fost explicată de Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei prin îmbătrânirea populației, prin faptul că numărul pensionarilor crește mai repede decât al persoanelor angajate în câmpul muncii.

Mai mulți deputați au menționat că, atât majorarea treptată a vârstei de pensionare, cât și a stagiului de cotizare, este imposibilă având în vedere speranța de viață, mai mică în Republica Moldova decât în multe țări europene. Aceasta a constituit în 2015, potrivit Biroului Național de Statistică, la bărbaţi 67,5 ani şi la femei 75,5 ani.

Foto simbol Cuget Liber

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker