Evenimente

În toate şcolile din raion este cald

Aveau cazane moderne care funcţionau pe biomasă, dar în şcoală tot era frig. Asta pentru că sistemul de încălzire de la gimnaziu era vechi şi nefuncţional. În continuare însă frigul nu va mai fi o problemă pentru elevii şi cadrele didactice de la Climăuţii de Jos, raionul Şoldăneşti.

Nicolae Mândru, şeful Direcţiei Învăţământ Şoldăneşti, ne-a spus că schimbările de la Gimnaziul Climăuţii de Jos se datorează Biroului de Reintegrare, care a alocat 220 de mii de lei. Cu aceşti bani, în instituţia nominalizată a fost renovat tot sistemul de încălzire, care era deja uzat. Acum, în sălile de clasă temperatura medie a aerului este de 18 grade C. Cei vreo 90 de elevi şi pedagogii lor nu mai sunt nevoiţi să stea la lecţii încotoşmănaţi, aşa cum făceau anterior.

Recent, a fost soluţionată problema încălzirii încăperilor şi la Gimnaziul din satul Glingeni. Consiliul Raional a alocat 10 mii de lei pentru reparaţia cazanului de acolo. Nicolae Mândru menţionează că acum în toate şcolile din raion este cald.

În instituţiile de învăţământ preuniversitar din raionul Şoldăneşti studiază peste patru mii de elevi.

Foto simbol protv

Natalia Rotari

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker