Evenimente

Lucrările de reconstrucție a rețelelor termice au fost finalizate

La spitalul raional din Orhei au fost finalizate lucrările de reconstrucție a rețelelor termice exterioare și instalarea punctelor termice individuale la obiectul „Reconstrucția rețelelor termice exterioare, instalarea punctelor termice individuale la IMSP Spitalul raional Orhei” din cadrul proiectului de Servicii Publice Locale „Creșterea eficienței energetice a spitalului regional Orhei”.

 

Membrii comisiei de recepție finală – reprezentanții ADR Centru, Consiliului raional Orhei, IMSP Spitalul Raional Orhei, supraveghetorul tehnic, șeful Serviciului tehnic și gospodăresc al Spitalului Orhei, managerul local de proiect, consultant regional GIZ au constatat că toate obiecțiile menționate în procesul verbal de recepție la terminarea lucrărilor au fost înlăturate. Antreprenorii responsabili de implementarea proiectului au dat asigurări că la executarea lucrărilor au fost respectate toate normele de calitate.

Acesta este un proiect care duce la modernizarea sistemului de încălzire a blocurilor Spitalului raional din Orhei. Astfel, aici au fost executate lucrări de schimbare a 1,5 km de rețelele termice și instalarea a 11 puncte termice.

Proiectul „Creșterea eficienței energetice la spitalul regional Orhei” a început în anul 2012, obiectivul gene-ral al acestuia fiind sporirea eficienței energetice a spitalului. Prima etapă în cadrul acestui proiect de dezvoltare regională a fost finalizată în primăvara anului 2015. Lucrările efectuate în cadrul etapei a II pentru sub-proiectul menționat mai sus au început în luna noiembrie 2015.

Proiectul de Servicii Publice Locale „Creșterea eficienței energetice a spitalului regional Orhei” este implementat de către Agenția de Dezvoltare Regională Centru (ADR Centru) cu suportul tehnic și financiar al Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), iar suma investițiilor în măsurile de eficiență energetică au fost de 6278,30 mii lei pentru etapa I și 10657,80 mii lei preconizați pentru realizarea etapei II în cadrul proiectului.

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker