Politic

Dragancea: Sandu își începe mandatul de la manevre șmechere și încearcă să adapteze Constituția la voința ei

Dragancea: Sandu își începe mandatul de la manevre șmechere încearcă să adapteze Constituția la voința ei.

Fostul consilier guvernamental, Vitalie Dragancea, s-a declarat nemulțumit de faptul că Maia Sandu nu a desemnat un candidat pentru funcția de Prim-ministru și îi sugerează președintei Maia Sandu să nu ocolească Legea Supremă și să desemneze un Guvern, care să gestioneze țara până la alegerile parlamentare anticipate și să „nu-și adapteze Constituția la voința ei.”

„De ce Președintele Sandu nu desemnează un candidat pentru funcția de Prim-ministru? De ce Președintele Sandu își începe mandatul de la manevre șmechere și încearcă să adapteze Constituția la voința ei? Dna Președinte Sandu, nu e nevoie de șmecherii. Desemnați un candidat pentru poziția de Prim-ministru, elaborați program de guvernare și mergeți în Parlament după vot. După ce instaurați Guvern cu puteri depline – ocupați-vă de determinarea parlamentarelor anticipate. Candidați pentru Prim-ministru și miniștri aveți mulți – luați din cei care au criticat cel mai acid acțiunile Guvernului Chicu.

Sunt sigur că Parlamentul va susține un Guvern în frunte cu Grosu ori Popșoi, ori Litvinenco, ori Slusari.

Fiți diferiți – organizați ca discuțiile cu fracțiunile să fie publice. Discutați punct cu punct prioritățile și soluțiile. Deputații nu vor avea încotro – vor susține Guvernul. După asta, împreună cu PSRM, puteți bloca activitatea Parlamentului și determina anticipatele”, a scrie fostul consilier al premierului Ion Chicu.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker