Evenimente

Atenție: concurs pentru elevi și studenți „Sunt un om cu rațiune, gândesc și analizez!”

Asociația Presei Independente (API) și portalul Stopfals.md lansează concurs național „Sunt un om cu rațiune, gândesc și analizez!”, destinat elevilor claselor superioare de liceu și studenților din colegii și universități care vor transmite imagini sau clipuri de promovare a gândirii critice și a consumului critic al informației. 

Concursul „Sunt un om cu rațiune, gândesc și analizez!” se desfășoară în perioada 11 ianuarie 2021 – 31 ianuarie 2021 și are două categorii:

• imagini (inclusiv fotografii, desene, colaje și/sau caricaturi);

• clipuri (inclusiv filme video scurte de până la 2 minute și/sau animaţii).

La concurs sunt acceptate lucrări creative care explică importanța dezvoltării gândirii critice și a consumului critic de informații pentru a ne proteja de dezinformare.

Condiții de participare

La concurs pot participa elevii/elevele claselor superioare de liceu (X-XII), studenții/studentele colegiilor și universităților din Republica Moldova, dar și elevii și studenții moldoveni care își fac studiile la instituții de învățământ din afara țării. Materialele trebuie să fie realizate cu forțe proprii, în limbile română, rusă sau engleză. Un/o participant/ă poate transmite câte o singură lucrare la fiecare categorie a concursului.

Lucrările vor fi transmise doar electronic şi trebuie să corespundă temei concursului și următoarelor condiții tehnice:

fotografiile, desenele şi/sau caricaturile vor fi salvate în format jpeg, tiff sau png.

Categoria clipuri – vor fi acceptate filme video și/sau animații cu o durată de cel mult 2 minute, realizate cu forțe proprii cu telefonul mobil, camere video simple sau semi-profesioniste, sau la calculator. Lucrările vor fi salvate în format mp4.

Notă: Lucrările care nu vor corespunde condiţiilor tehnice descrise mai sus vor fi descalificate.

Depunerea dosarelor

Pentru participare la concurs, elevii/elevele și studenții/studentele vor transmite lucrările pe adresele electronice: api@api.md și lilia.zaharia@api.md. Lucrarea va fi însoțită de o notă informativă cu următoarele informații obligatorii:

  • titlul/denumirea lucrării și o scurtă descriere a semnificației/mesajului;
  • numele și prenumele autorului/autoarei;
  • localitatea, instituția de învățământ, clasa/grupa;   
  • un număr de telefon și o adresă electronică de contact.

Data-limită de prezentare a dosarelor: 31 ianuarie 2021, ora 18.00

Evaluarea lucrărilor

Lucrările transmise la concurs vor fi evaluate de experți din cadrul API și din echipa portalului Stopfals.md. Membrii juriului vor aprecia lucrările după următoarele criterii: corespunderea tematicii anunțate; expresivitatea și originalitatea lucrării; expunerea logică a mesajului; etica prezentării și respectarea drepturilor de autor în cazul imaginilor/textelor preluate.

În perioada 1 – 15 februarie 2021 toate lucrările acceptate la concurs vor fi afișate pe o pagină electronică, cu acces de pe portalurile www.api.md și www.stopfals.md, iar publicul va putea vota pentru lucrările preferate.

Premierea câștigătorilor

Totalizarea rezultatelor concursului va avea loc la sfârșitul lunii februarie 2021, în cadrul unui eveniment festiv care se va desfășura în regim on-line.

Autorii/autoarele celor mai bune două lucrări de la fiecare categorie de concurs vor fi premiați/premiate cu cadouri de preț. Premii de încurajare vor fi oferite și autorilor/autoarelor lucrărilor cu cele mai multe aprecieri din partea publicului.

Regulamentul concursului poate fi descărcat AICI.

Pentru informații suplimentare: 

Lilia Zaharia, Coordonatoare editorial API,

tel.: 069646492, e-mail: lilia.zaharia@api.md

www.api.md

www.stopfals.md

Concursul se desfășoară în cadrul proiectului „Dezvoltarea gândirii critice în rândul populației rurale, elevilor și viitorilor profesori”, implementat de Asociația Presei Independente (API) și finanțat de Ambasada SUA. Opiniile exprimate aparțin autorilor proiectului și nu corespund neapărat celor ale Ambasadei SUA.

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker