Social

Când va începe procesul de vaccinare anti-COVID în Republica Moldova?

Când va începe procesul de vaccinare anti-COVID în Republica Moldova?

Procesul de vaccinare la noi în țară va începe în luna februarie, iar până la finele lunii ianuarie 2021 în țară vor ajunge primele doze de vaccin anti-COVID.

Primul lot de vaccinuri a fost oferit gratuit și va acoperi 20% din populația țării, pentru încă 30% din populație au fost solicitate vaccin la preț preferențial, a spus Tatiana Zatîc.

„Pentru încă 30% din populație au fost solicitate vaccinuri la preț preferențial. Ne propunem să procurăm adițional doze necesare pentru vaccinarea populației generale din surse disponibile din bugetul de stat. RM este în proces de obținere a unei cantități de vaccin în calitate de donație din partea UE și a altor state. Scopul nostru este vaccinarea populației în proporție de 70%”, a spus Tatiana Zatîc.

Imunizarea în țară va avea loc în trei etape. Astfel, primii vor fi vaccinați angajații din domeniul medical. Ulterior, de vaccin vor beneficia bătrânii, persoanele cu diverse maladii, cele din categoria de risc. În ultima etapă urmează imunizarea populației generale.

Taguri
Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker