Economie

Suma de despăgubire în cazul accidentului rutier ar urma să fie majorată

Suma maximă de despăgubire în cazul aplicării procedurii de constatare amiabilă a accidentului rutier ar urma să fie majorată.

Comisia Națională a Pieței Financiare (CNPF) propune modificarea cuantumului maxim de despăgubire în cazul aplicării procedurii de constatare amiabilă a accidentului rutier de autovehicul.

Potrivit agora.md, un proiect de hotărâre în acest sens a fost prezentat pentru consultări publice. La fel, ar urma să fie modificat și formularul.

Proiectul de hotărâre propune ca, în cazul aplicării procedurii de constatare amiabilă a accidentului de autovehicul la avarierea sau distrugerea de bunuri, să se stabilească dauna nesemnificativă în cuantumul maxim de despăgubire în mărime de 15.000 lei pentru deținătorii poliței de asigurare RCA.

Iar în cazul deținătorilor certificatului de asigurare „Carte Verde”, când autovehiculului este în proprietatea sau utilizarea unei persoane asigurate în străinătate, cuantumul maxim de despăgubire ar urma să fie majorat la 25.000 lei.

În ultimul caz, pentru asistenţă și recuperarea despăgubirilor în urma accidentului rutier părțile ar urma să se adreseze la Biroul Naţional al Asigurătorilor de Autovehicule sau la corespondentul desemnat pe teritoriul Republicii Moldova.

De asemenea, formularul ar urma să fie modificat, fiind incluse informații ce țin de:

–        datele de identificare ale conducătorilor implicaţi (IDNP, țara);

–        datele de identificare ale asiguratului (țara);

–        datele privind polița/certificatul de asigurare deținut.

Totodată, vechile formulare „Constatare amiabilă de accident” tipărite până la data intrării în vigoare a prezentei Hotărâri ar urma să fie utilizate și acceptate de asiguratori până la epuizarea stocului acestora.

Hotărârea Comisiei Naționale a Pieței Financiare  ar urma să intre în vigoare la 8 martie 2021, mai concretizează sursa citată.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker