Evenimente

Amenzi pentru extinderea balcoanelor şi reamplasarea reţelelor în blocuri

Persoanele care vor interveni în construcţia blocului locativ prin extinderea încăperilor din contul balcoanelor, extinderea balcoanelor, extinderea şi reamplasarea bucătăriilor şi a blocurilor sanitare din contul încăperilor locuibile, riscă amenzi de până la 300 de unităţi convenţionale. Comisia juridică, numiri şi imunităţi a avizat un şir de modificări la Codul Contravenţional, transmite IPN.

Totodată, proiectul prevede că distrugerea sau deteriorarea intenţionată a bunurilor proprietate comună din interiorul blocurilor de locuinţe va fi sancţionată cu amendă de la 30 la 60 de unităţi convenţionale. De asemenea, încălcări vor fi considerate reamplasarea reţelelor de apă şi de canalizare, intervenţiile la canalele de ventilare, comasarea apartamentelor pe verticală, modificarea sistemelor de încălzire cu instalarea agregatelor în balcoane, dar şi efectuarea lucrărilor de termoizolare şi tratare coloristică a clădirii în lipsa unei autorizaţii.

Proiectul prevede sancţiuni pentru construcţia mansardelor pe timp de iarnă, dar şi pentru folosirea ascensoarelor de pasageri pentru transportarea materialelor de construcţie.

Pentru efectuarea lucrărilor de reconstrucţie, însoţite de zgomot, în încăperile de blocuri locative înainte de ora 08.00 şi după ora 18.00, precum şi pentru afişarea în blocurile locative, în afara spaţiilor destinate pentru publicitate, a diverselor informaţii vor fi aplicate amenzi de până la 100 de unităţi convenţionale.

Proiectul urmează să fie aprobat în Parlament.

Foto simbol CUVÂNTUL

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker