CUVÂNTUL la 25 de aniSocial

La 1 ianuarie, Ziarul „Cuvântul” a împlinit 25 de ani de activitate

LA MULȚI ANI, „CUVÂNTUL”!

La 1 ianuarie, Ziarul „Cuvântul” a împlinit 25 de ani de activitate. Cu această ocazie, echipa și membrii API vă urează
La Mulți Ani!

  Președintele și echipa API

Un sfert de secol de verticalitate profesională. Acum 25 de ani, când la Rezina a văzut lumina tiparului primul număr al săptămânalului „Cuvântul”, în Republica Moldova abia apăreau primele instituții de presă independente. Adică, la început într-adevăr a fost „Cuvântul”, și anume la începuturile presei independente din țara noastră. Iar acest „Cuvânt” a fost și rămâne al adevărului.
Exemplul pe care l-a oferit în 1995 Tudor Iașcenco și echipa sa, renunțând la tutela și confortul financiar pe care îl ofereau autoritățile locale în schimbul loialității editoriale, renunțând la compromisuri și la autocenzură în favoarea adevărului obiectiv și al interesului public, a fost un exemplu inspirator pentru foarte mulți jurnaliști și colective din alte regiuni.

Nu a fost și nici nu este ușor să faci presă independentă în R. Moldova, dar asta nu i-a oprit și nu-i oprește pe colegii de la „Cuvântul” de la îndeplinirea misiunii jurnalistice de informare onestă a publicului, de monitorizare și investigare a activității autorităților, de promovare a drepturilor omului. Pe aceste valori s-a clădit și Asociația Presei Independente (API), iar domnul Tudor Iașcenco nu este doar primul președinte și membru de onoare al Asociației, ci și omul care a oferit și oferă API, în mod absolut dezinteresat și cu mare dedicație, o parte importantă din timpul, energia și sufletul său.
„Cuvântul” a depășit demult hotarele administrative ale raionului Rezina, fiind o publicație de referință pentru jurnalismul moldovenesc și o sursă credibilă pentru colegii din străinătate.

Cu ocazia primului sfert de secol al „Cuvântul”-ului, le transmitem fondatorilor ziarului și colectivului redacțional în frunte cu domnul Tudor Iașcenco recunoștința noastră, împreună cu urări de multă sănătate, prosperitate și impact jurnalistic.

La mulți ani, „Cuvântul”!
Eugeniu Rîbca, președinte API
Petru Macovei, director executiv API
Echipa API

Elena și Victor Cobăsneanu, „Observatorul de Nord”

„Fără îndoială, CUVÂNTUL este unul din stâlpii Asociației Presei Independente și unul din liderii incontestabili ai presei din Basarabia și când zic aceasta avem  în vedere importanța ziarului nu doar pe piața informațională locală sau regională, dar republicană. Saltul făcut de colectivul redacțional în acești ani este unul uriaș. Nu știu dacă există vreun premiu sau distincție, care să nu fi îmbogățit palmaresul domnului Tudor Iașcenco și K.

Sunt convins că pentru sute și mii de locuitori ai raionului Rezina, iar de câțiva buni și a raioanelor Șoldănești, Orhei și Telenești ziarul a devenit cel mai bun informator, sfătuitor, sprijin și apărător. BĂTĂIOS, FĂRĂ COMPROMISURI, în relațiile cu acei cu pufușor pe botișor, CORECT și PRINCIPIAL – acestea sunt caracteristicile de bază ale Cuvântului. Și precum unei mașinării de genul Cuvântul îi stă bine cu un motor, care să nu dea greș niciodată, acest rol mereu și l-a asumat și-l asumă domnul Iașcenco, care împreună cu Elena Roman, Ion Cernei, Victor Sofroni și toți ceilalți care au fost și alcătuiesc frumoasa familie a Cuvântului, care au făcut și vor face în continuare, cu siguranță!, multe lucruri frumoase, spre deliciul prietenilor și în ciuda neprietenilor.


Trăim vremuri grele și pline de incertitudini, dar acestea, cu certitudine, nu vor tăia din elanul echipei redacționale, ba dimpotrivă – îi  vor face și ne vor face mai buni și mai puternici! Împreună vom trece și acest „hop”, împreună vom demonstra că… nu mor gazetarii când vor virușii! Sănătate echipei, putere, perseverență, cititori mulți și adevărați! Doamne ajută!”

Cu deosebit respect,   
Elena&Victor Cobăsneanu

Tatiana Djamanov, directoare Radio Orhei

25 de ani nu sunt o glumă! Asta, dacă te încăpățânezi să faci presă și jurnalism independent în realitățile noastre – cele de ieri, dar și cele de azi. Să reziști atâta timp, așa cum a făcut-o „Cuvântul”, e mare lucru.

Mai ales că Rezina, unde muncesc colegii noștri de breaslă, nu e Chișinău și nici măcar Bălți – o altă capitală, cea de nord a republicii. Felicitări pentru faptul că echipa închegată cu ani în urmă s-a ghidat de idei și scopuri comune, reușind să le materializeze pe paginile unei publicatii din provincie. Așa s-o țineți încă, cel puțin, 25 de ani!

Echipa Radio Orhei

Maria Țurcanu, directoarea ziarului „Ecoul Nostru” 

Stimați colegi, deschideți larg ușa și lăsați spiritul magicelor și luminatelor sărbători de iarnă să intre în redacție. Deschideți inimile și lăsați bucuria și împlinirea să Vă intre în suflet. Deschideți larg brațele pentru ca îmbrățișarea noastră caldă, vorba bună și gândul curat să vă fie cadoul cu prilejul celor 25 de ani de la fondare.

Rămâneți și în continuare la straja intereselor cititorilor, prezentându-le evenimentele echidistant, coerent, din mai multe surse, investigații jurnalistice, cum doar Dvs. știți să le scrieți. Fie ca anii care vin să fie la fel de rodnici și dătători de speranțe, efortul pentru prosperarea publicației și a site-ului să vă aducă satisfacția misiunii împlinite.

Rămâneți a fi și în continuare un spirit de echipă, neîntrecuți profesioniști care scriu doar adevărul. Să aveți în continuare sănătate trainică, inspirație, optimism, cât mai mulți cititori și agenți economici receptivi la solicitările Dumneavoastră. La multe aniversari și jubilee frumoase.

Echipa „Ecoul Nostru”

Veaceslav Perunov, directorul „SP”

Поздравляем коллектив газеты Cuvintul с 25-летием! Пусть слово, которое вы несёте своим читателям полвека ещё долгое время отзывается в их сердцах и головах! Пусть, как и прежде, не падает качество ваших журналистских материалов, стабильных тиражей и доходов ещё, как минимум на 25 лет вперёд!

Коллектив «СП» (Бельцы)

Rodica Mahu, redactoră-șefă a ziarului „Gazeta de Chișinău”

La mulți ani pentru „Cuvântul”!
E tot mai greu să faci un ziar. Și mai greu e să îl menții liber, neatârnat de politicieni. Dar să îl editezi timp de 25 de ani e un adevărat act de curaj. Probleme cu hârtia, șicanele și tertipurile practicate de „Poșta Moldovei”, presingul permanent din partea politicaștrilor locali etc., etc. Întrebați-l pe Tudor Iașcenco ce face ca să reziste atâta timp pe piața mediatică, ce îl motivează să o ia de la capăt la fiece început de an.
Îi urăm Cuvântului la mulți ani, succes managerial, abonați mulți și fideli, același optimism, în speranța că rândurile temerarilor editori de presă scrisă nu se vor rări!

Echipa „Gazetei de Chișinău”

Natalia Junghietu, directoarea ziarului „Expresul”

La mulți ani cu ocazia celor 25 de ani de „Cuvântul”, 25 de ani nu reprezintă doar un sfert de secol, dar sunt 25 de ani de investigații și articole bune, 25 de ani de pasiune pentru ceea ce faceți, 25 de ani de perseverență și răbdare, 25 de oameni buni alături. Vă doresc ca peste un alt sfert de secol să fiți la fel de buni în ceea ce faceți, la fel de perseverenți și ambițioși, apreciați și inspirați, plini de forță și dornici de a scrie cât mai multe cuvinte. Iar familia „Cuvâtul” să crească și tot să crească. La mulți ani! 

Cu drag,
echipa „Expresul”

Ion Ciumeica, redactorul ziarului „Gazeta de Sud”

Felicitări de la sud pentru colegii de la nord!
Acum  o  pătrime  de  secol,  câțiva  ziariști  de la  Rezina  în  frunte  cu  Tudor  Iașcenco,  după  ce  s-au  rupt  din  lanțurile  regimului  comunist  sovietic  și  s-au  înarmat cu   zicala  biblică    „La  început  a  fost  Cuvântul…”,  au  pus  la  cale un  lucru  nobil  pentru  dezvoltarea    societății  democratice  noi  – editarea  unei  publicații  periodice  libere  și  dependente  numai  de  cititori. Multă  apă  a  curs de  atunci  pe  bătrânul  Nistru  de  prin  părțile  orașului  natal  al  acelei  mâini  de  temerari  condeieri.  Și  în  tot  acest  răstimp  Săptămânalul  „Cuvântul”  s-a  dezvoltat,  contribuind  la  educarea  spirituală  a  mii  și  mii de  oameni.
Ajunși  la  cei  25  de  ani  de  la  fondarea  ziarului,  vă  spunem,  dragi  colegi,  că  sunteți BRAVO  și  că meritați  pe  deplin  stima  și  respectul  celor  care  vă  citesc. Să  vă  dea  Domnul multă  sănătate, noi  succese  în activitatea  de  creație,  prosperare  și  fericire  în  familii.
Gazeta  de  Sud”   vă  dorește  din  tot  sufletul:
La  Mulți Ani  doldora  de  vise  și  speranțe  împlinite!

                                                                                                În  numele colectivului „Gazeta de Sud”, redactorul Ion Ciumeică

Echipa ziarului „Unghiul”

Dragii noştri, colegi de breaslă, ziarul la care activaţi cu sârg împlineşte o frumoasă vârstă. E una la care poţi cu certitudine să faci nişte totalizări şi să afirmi cu prisosinţă că rezultatele sunt notabile, dat fiind faptul că de 25 de ani sunteţi aşteptaţi cu mare drag de către cititori, cei care ne dau nota cea mai mare şi cea mai definitorie, pentru ca un ziar să existe.
Noi echipa „UNGHIUL” vă dorim să vă bucuraţi din plin de aceste rezultate. Totodată, vă mai urăm inspiraţie, să daţi dovadă de perseverenţă şi echidistanţă, pentru ca să aduceţi cititorului vostru doar ştiri de calitate. La mai mulţi ani şi la câţi mai mulţi cititori!

Cu drag,
Echipa „UNGHIUL”

Alina Radu, directoarea publicației „Ziarul de Gardă”

Ziarul „Cuvântul” a oferit de-a lungul anilor mai multe lecții foarte necesare celor care îndrăznesc să pornească și să mențină o redacție de ziar. Ca să reușim în această muncă dificilă, avem mereu nevoie să știm că și alții au avut dificultăți și au ținut redacția pe picioare, dezvoltând jurnalismul regional. Cuvântul s-a ținut bine și îi dorim să ne încurajeze și de acum încolo mulți ani!

Cu respect,
Echipa „Ziarul de Gardă”

Elena Motricală, directoarea ziarului „Est-Curier” 

Sănătate și succese în toate colectivului redacției „Cuvântul”. Anii să nu fie o povară, ci o cunună a experienței și noilor încercări. Să trăiți, să întineriți, noi cititori să ademeniți.”

Cu respect,
Echipa ziarului „Est-Curier”

Responsabilă de ediţie: Rodica Malic

Mulțumim din suflet, stimați colegi, pentru aprecieri. Dar aici sunt obligat să concretizez că apariția și durabilitatea proiectului CUVÂNTUL se datorează în mare parte membrilor echipei noastre, care la început și pe parcurs au susținut ideea, au contribuit și continuă să muncească pentru dezvoltarea ei: Este vorba de Ludmila și Mihail Povstenco, Liuba Zamă, Elena Roman, Victor Sofroni, Valentina Martâșenco, Ion Cernei, Ion Perciun, Sergiu Lupașcu, Anton Zabelinschi. Un loc aparte în biografia CUVÂNTULUI aparține Asociației Presei Independente, fără susținerea căreia nu știu dacă noi ajungeam să marcăm 25 de ani… 

Cu profund respect și recunoștință, Tudor Iașcenco

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker