Evenimente

Prețul unui meniu pentru grădiniță va crește cu patru lei

Din bugetul de stat vor fi alocaţi 47.180.200 de lei pentru majorarea prețului normelor alimentare pentru grădinițe. Începând cu noul an, un meniu de grădiniță va costa cu patru lei mai mult, crescând de la 17 lei și 10 bani până la 21 de lei.

„Din contul resurselor generale ale bugetului de stat se vor aloca mijloace bănești în sumă de 47180,2 mii lei pentru majorarea normelor de alimentație a copiilor în instituțiile din învățământ, prin transferuri către bugetele locale”. Așa sună un amendament propus la bugetul de stat de către deputații liberali.

După ședința Parlamentului, în care a fost votat în a doua lectură bugetul de stat, deputatul liberal Lilian Carp a explicat amendamentul fracțiunii. „Noi cunoaștem scandalul prin care a trecut societatea moldovenească în ceea ce privește calitatea alimentației în grădinițe. Majorarea normei alimentare va oferi o calitate mai bună a alimentelor pentru copii în instituţii. Avem asigurări din partea Guvernului că în 2018 norma va crește până la 25 de lei”, a spus Carp.

Liberalul a mai atenționat funcționarii din sistemul alimentar. „Fiți foarte atenți la calitatea alimentelor care vor ajunge pe mesele copiilor, fiindcă această majorare vine să îmbunătățească mâncarea lor și nu posibilitatea de a fura mai mult”, a conchis Carp.

Foto simbol: moldNova

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker