Evenimente

Programe individualizate de muncă pentru funcţionari

Conducătorii instituţiilor publice vor putea stabili, cu acordul scris al funcţionarului public, programe individualizate de muncă, cu regim flexibil. Programele vor trebui să respecte durata săptămânii de muncă de 40 de ore. Modificări în acest sens la Legea privind statutul funcţionarului public au fost avizate de către Comisia parlamentară administraţie publică, dezvoltare regională, mediu şi schimbări climatice, transmite IPN.

În cazul lichidării autorităţii sau a funcţiei publice, precum şi la reducerea efectivului de personal, funcţionarii publici care nu pot fi transferaţi în alte funcţii vor fi eliberaţi. Funcţionarii cu o vechime de la doi la şapte ani vor primi o indemnizaţie unică în mărime de două salarii medii lunare. Cei care au de la şapte la 15 ani vor primi o indemnizaţie în mărime de patru salarii medii lunare şi cei cu 15 ani şi mai mult – în mărime de şase salarii medii lunare. Indemnizaţii unice nu se vor acorda funcţionarilor publici care au o vechime mai mică de doi ani sau beneficiază de pensie pentru vechime în muncă.

Acelaşi proiect instituie o perioadă de probă de şase luni pentru funcţionarul public debutant, comparativ cu trei luni în prezent.

De asemenea, Comisia a avizat modificări la angajarea funcţionarului public care a atins vârsta de pensionare. Acesta va putea activa pe o perioadă determinată, care nu va depăşi cinci ani.

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker