Știri

Moldovenii care vor călători în UE cu pașaportul biometric NU vor trebui să se înregistreze în prealabil


Cetățenii moldoveni care vor călători cu pașaportul biometric în țările din spațiul Schengen și alte țări ale Uniunii Europene nu vor trebui să se înregistreze în sistemul european de informații și de autorizare privind călătoriile (ETIAS).

Noua regulă urma să intre în vigoare din acest an, dar a fost amânată. Cel puțin asta reiese din informațiile publicate pe site-ul ETIAS, relatează agora.md

„În anul 2022, cetățenii din Republica Moldova vor fi obligați să completeze o cerere ETIAS înainte de a urca într-o aeronavă, un transportator maritim sau un autocar cu destinația spre Europa. Aceasta include doar călătorii care vor tranzita Europa. Orice cetățean moldovean care va dori să intre în Europa pentru mai mult de 90 de zile sau în alte scopuri decât cele permise în cadrul programului ETIAS va trebui să solicite o viză Schengen”, se arată pe site-ul ETIAS.

Se recomandă ca cererea să fie completată cu 96 de ore înainte de data plecării, aceasta urmând să fie procesată și aprobată în câteva minute, iar un document de confirmare va fi expediat pe mail.

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker