OrheiPolitic

Martor: ”Indicațiile le dădea Șor”

Newsmaker.md a publicat o relatare din procesul de judecată lui Veaceslav Platon în care au fost audiați câțiva martori, printre care și Nani Abașidze o apropiată lui Ilan Șor.

Înainte de ședință, președinta completului de judecată Olga Bejenari a anunțat că deputatul din partea Partidului Șor, Denis Ulanov, care figurează în calitate de martor, nu a putut veni deoarece s-a îmbolnăvit de coronavirus.

După aceasta instanța a început audierile martorei Nani Abașidze, care a fost adusă forțat la ședința trecută, dar nu a putut fi audiată deoarece avocatul acesteia, Maxim Sidorenco, nu s-a prezentat.

Abașidze a relatat că din anul 2010 a lucrat pentru Ilan Șor și s-a aflat des acasă la această. Răspunzând întrebărilor procurorului aceasta a afirmat că era directoarea companiei Grand Imobiliare, dar a susținut că nu știa cu ce se ocupă compania și doar semna documentele care îi erau oferite de Ilan Șor. Aceasta a menționat că nu ține minte dacă a semnat careva documente privind creditarea companiei.

Procurorul Dumitru Railean, a dat citire mărturiilor făcute de Nani Abașidze în anul 2016, când a afirmat că a vizitat băncile din numele Grand Imobiliare. Comentând acestea, în ședința din 5 ianuarie, Nani Abașidze a confirmat că a mers la bănci la indicația lui Ilan Șor, dar nu știe ce documente a semnat acolo.

Aceasta a afirmat că era directoare doar formal, că avea încredere foarte mare în Ilan Șor și nu își putea imagina că acolo se făcea ceva ilegal.
La întrebările lui Veaceslav Platon, Abașidze a răspuns că nu știa până în prezent că pe conturile companiei pe care o conducea veneau banii din Banca de Economii, Banca Socială și Unibank, din creditul Băncii Naționale, oferit sub garanții guvernamentale.

Aceasta a afirmat că nu știe ce documente a semnat și în anul 2014, când s-a adresat la Judecătoria Rîșcani din Chișinău, pentru a anula o hotărâre a Băncii Naționale prin care băncilor comerciale din Moldova le era interzis să plaseze mai mult de 15% din mijloacele financiare în țările cu un raiting de creditare mai mic de BBB-/Baa3. Nani Abașidze a afirmat că a aflat despre faptul că a depus o cerere în judecată contra BNM, doar câțiva ani mai târziu, deja când ancheta în acest caz era în derulare.


La întrebarea judecătoarei, Nani Abașidze a răspuns că documentele le semna la indicațiile lui Ilan Șor, despre care a afirmat că nu credea că acesta poate încălca legea. Nani Abașidze nu a putut explica faptul cum avocatul Maxim Sidorenco a depus în 2014 o cerere în instanța de judecată din numele său, iar acum o reprezintă în acest proces.

Veaceaslav Platon și avocații acestuia au mai întrebat-o pe Abașidze, dacă aceasta conștientizează implicarea avocatului său Sidorenco în furtul miliardului. Totuși Abașidze a insistat că nu comunică cu Ilan Șor, dar a confirmat că a fost la Victoriabank, însă nu ține minte în ce an. Aceasta a spus că mers la Victoriabank la solicitarea lui Ilan Șor.

Sursa
radioorhei.info
Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker