Social

Îşi dezvoltă abilităţile, înscenând poveşti

Tatiana Cușnir, educatoare la Grădinița de copii ”Guguță” din Telenești a hotărât să-şi familiarizeze discipolii cu poveştile într-un mod cât mai plăcut, dar şi să-i ajute să-şi dezvolte vorbirea, expresivitatea mişcărilor, îndrăzneala, curajul de a ieşi în faţa auditoriului, constituind la începutul anului curent în grupa ei un cerc dramatic, în care participă 9 copii.

 

Primul spectacol pus în scenă a fost ”Mănușa”. După ce l-au prezentat în faţa părinţilor şi picilor din restul grupelor, au fost invitaţi şi la festivitatea consacrată aniversării de 70 de ani ai Bibliotecii Publice ”Vasile Alexandri”, micii actori fiind răsplătiţi cu cele mai multe aplauze din partea publicului. 

Dna Cușnir ne spune că nimic nu i-ar fi reușit dacă în pregătirea spectacolului nu se implicau activ și părinții copiilor:

”Ne-au ajutat mult. Constantin Mâțu ne-a adus niște panouri din spumă tehnică, iar Ecaterina Popov, care este pictoriță, ne-a pregătit mănușa, principala recuzită, care trebuie să adăpostească animăluțele pădurii nimerite în dificultate din cauza iernii geroase. Ceilalți părinți au pregătit costumele pentru copiii lor. Micii noştri actori au fost entuziasmaţi când au aflat că dna Aurica Dobjanschi, directoare-adjunctă a Bibliotecii ”Vasile Alecsandri” ne-a invitat să participăm la festivitate”- ne-a spus doamna educatoare.

Pavel Casian, șeful Direcției Cultură, Tineret și Sport Telenești a menţionat că a fost impresionat de spectacolul prezentat de către copiii de la grădinița ”Guguță”:

”A fost surprinzător. Îi vom susține în continuare pe aceşti copii să-şi dezvolte abilităţile artistice, ca să ne bucurăm şi de alte premiere”, a spus dl Casian.

Micii actori de la Grădinița ”Guguță”, conduși de Tatiana Cușnir. Prezentatoare – Manuela Mâțu și Camelia Parcea; Șoricelul – Victorița Beț; Broscuța – Anastasia Cotiujanu; Iepurașul – Nicolae Târsână; Vulpea – Alexandrina Catrinescu; Lupul – Artur Popov; Ursul  – Ionuț Eșanu.

Ion Cernei                                                     

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker