Evenimente

Autorităţile au venit la Furceni să discute cu oamenii faţă în faţă

Președintele raionului Orhei, Tudor Golub, însoțit de șefii serviciilor desconcentrate și descentralizate, șefii secțiilor și direcțiilor Consiliului Raional Orhei, a întreprins sâmbătă, 27 ianuarie, o vizită de lucru în satul Furceni, comuna Ivancea, în cadrul campaniei ”Administrația publică – mai aproape de oameni!” 

După cum relatează www.or.md, întrunirea a avut drept scop familiarizarea cetățenilor cu noile reforme care se implementează în Republica Moldova şi activitatea Consiliului Raional Orhei pe parcursul ultimilor doi ani.

În cadrul discuţiilor sătenii au abordat mai multe probleme specifice comunităţii lor, una din cele prioritare fiind reabilitarea drumurilor locale. Tudor Golub a declarat că administraţia raionului este gata să susțină primăria Ivancea la acest capitol, menționând că, pe lângă suma alocată comunei Ivancea din Fondul Rutier, Consiliul Raional Orhei preconizează să rezerveze resurse pentru asfaltarea în anul curent a drumului care unește localităţile Furceni şi Brănești.

Tot pentru anul 2018 sunt planificate – și cu siguranță vor fi alocate – investiții impunătoare pentru Gimnaziul Furceni, unde Fondul de Eficiență Energetică, Consiliul Raional Orhei și Primăria Ivancea și-au asumat angajamentul de a construi o sală pentru sport. Prima tranșă de jumătate de milion de lei va fi transferată la contul Primăriei Ivancea chiar în zilele care urmează din fondurile Consiliului Raional Orhei, a remarcat preşedintele raionului.

Primarul comunei, Oleg Gașper, a mulțumit oaspeţilor și pentru susținerea acordată până în prezent, referindu-se în special la construcția gazoductului care în curând va alimenta cu gaze naturale satele Furceni și Brănești.

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker