Social

„Cad fulgi de nea pe clinchet de clopoței”

Tradiţionalul Festival raional al tradițiilor și obiceiurilor de iarnă „Cad fulgi de nea pe clinchet de clopoței” a întrunit sub pomul de Crăciun din piața centrală a orașului Rezina colective artistice din oraş, satele Sârcova, Ciorna, Țahnăuți, Țareuca, Pripiceni-Răzeși, Solonceni, Trifești, Cuizăuca, Păpăuți, Saharna Nouă, Mateuți și Lalova.

Cetele de colindători și urători ne-au reamintit că tradițiile, datinile și obiceiurile legate de sărbătorirea Crăciunului și Anului Nou mai sunt încă vii, păstrate, valorificate și se transmit viitoarelor generații.

Juriul festivalului a apreciat meritele grupurilor folclorice mixte și ale cetelor de urători-bărbați, ținând cont de autenticitatea colindului și plugușorului prezentat, jocul teatralizat, ținuta scenică, dar și măestria interpretativă, răsplătindu-i cu tradiționala pereche de colaci, diplome, pitaci (premii) și dulciuri.

La fel,  prezentările artiștilor amatori au fost apreciate și cu aplauzele celor prezenți în piață.

Ion Perciun

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker