Evenimente

În scenă – tradiţiile, datinile şi obiceiurile de Crăciun promovate de copii

Orhei. Festivalul „Tradiții, datini și obiceiuri de Crăciun” s-a desfăşurat săptămâna trecută în scena Centrului Raional de Cultură „A. Suruceanu” din Orhei, întrunind 21 de colective artistice de la instituțiile de învățământ din raion.

Totodată, în holul Centrului a fost amenajată o expoziție cu vânzare de suvenire și cadouri confecționate hand–made de tinerii centrelor extracurriculare, de creație, din raionul Orhei.

După cum remarcă www.consiliu. Orhei, o implicare activă în organizarea şi desfășurarea evenimentului a avut starețul Sfintei Mănăstiri Curchi, PS Siluan (Șalari), Episcop de Orhei.

Şoldăneşti. La inițiativa Consiliului Raional al elevilor, duminică, în scena căminului de cultură din centrul raional a avut loc un concert cu participarea doar a copiilor. Spectacolul ”Leru-i-ler” a adunat grupuri artistice din toate instituțiile de învățământ din raionul Șoldănești.

După cum a menționat și Nicolae Mândru, șeful Direcției Raionale Învățământ, este pentru prima dată când elevii de sine stătător organizează un astfel de eveniment. În scenă au fost aduse colinzi, urături și obiceiuri din satele de prin părțile Șoldăneștilor.

Solicitați să-și comenteze inițiativa, moderatorii spectacolului, Daniela Ciorici și Vladimir Sârbu au precizat că activitatea este o experiență frumoasă de a promova valorile fiecărei localități prin prisma celor mai frumoși și talentați copii.

Pe 8 ianuarie, la Șoldănești se va desfășura Festivalul raional al tradițiilor și obiceiurilor de iarnă ”De urat v-am tot ura”.

În imagine: În scenă – elevele de la Gimnaziul Găuzeni.

 

Reporter “C”

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker