Util

Aburesc lentilele când porți mască? Trucuri care te vor ajuta să eviți acest lucru

Aburesc lentilele când porți mască? Trucuri care te vor ajuta să eviți acest lucru.

Aburirea este una dintre problemele mari ale persoanelor care poartă ochelari. 

Este o lege a fizicii: atunci când aerul cald atinge o suprafaţă rece, are loc un proces de condensare. Iar, atunci când porţi mască, lucrurile se agravează din cauza faptului că respiraţia caldă poate ieşi prin partea superioară a măştii şi abureşte lentilele ochelarilor.

Din păcate, nu există un truc magic pentru a scăpa pentru totdeauna de aburirea lentilelor. Totuși, cea mai bună strategie este să te asiguri că aerul cald și umed care iese pe gură şi pe nas nu are cum să scape și să ajungă la ochelari. Iată câteva sfaturi în această privinţă: 

1. Poți folosi soluții din comerţ, însă trebuie să te asiguri că soluția este compatibilă cu tipul de lentile pe care le ai. Poți cumpăra un astfel de spray de pe internet sau de la cabinetele de optometrie.

2. Asigură-te că ai mulat (ai lipit bine) masca de protecție pe nas, pentru a reduce golul dintre mască și piele. Prin acest loc aerul cald și umed poate ajunge la lentile.

3. Unii angajați medicali folosesc bandă adezivă special concepută pentru piele pe partea de sus a măștii. Astfel de produse pot fi cumpărate online sau de la farmacie.

4. Batistele ușor umezite pot fi împăturite și puse sub partea de sus a măștii pentru a împiedica aburirea lentilelor.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker