Economie

Am încheiat anul cu un deficit bugetar de 11 miliarde de lei

Republica Moldova a încheiat ieri anul 2020 cu un deficit bugetar de circa 11 miliarde de lei.

Datele au fost prezentate de Ministerul Finanțelor într-un raport pentru anul 2020.

Potrivit vicepremierului Pușcuța, în conturilie Ministerului Finanțelor sunt suficiente resurse financiare pentru achitarea integrală a plăților planificate pentru începutul anului bugetar 2021. 

La fel, veniturile Bugetului Public Național au fost supra executate cu circa 1,2 miliarde lei și a înregistrat o valoare de 62,1 miliarde lei. 

În rezultat, deficitul scontat la finele anului 2020 se preconizează a fi la nivel de circa 11 miliarde lei, sau cu 5,5 miliarde lei mai mic față de 16,5 miliarde lei planificat în Legea bugetului de stat.

Astfel, la final de an, conturile bugetului public național însumează 6,759 miliarde lei, ceea ce este cu 2,1 miliarde lei mai mult față de soldul înregistrat la începutul anului 2020.

Totodată, Republica Moldova încheie anul 2020 cu o datorie de stat de aproape 67 de miliarde lei, ceea ce constituie o treime din Produsul Intern Brut.

Sursa
agora.md
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker