SocialUncategorized

Lisa Varzari, între podiumuri internaționale cucerite și revenirea în satul Meşeni, raionul Rezina

După ce a cucerit podiumuri și a lucrat cu designeri vestimentari internaționali, a revenit acasă. A revenit să-și continuie studiile în Moldova. Lisa Varzari este o tânără de 21 de ani din satul Meșeni, raionul Rezina, care încă învață în clasa a XII-a , la Liceul Teoretic „Ioan Sârbu” din Ignăței, Rezina.

Povestea Lisei începe de la 16 ani, de atunci de când –

„Învățam la Colegiul Național de Comerț din Chișinău. La sfârșitul primului an mergeam eu liniștită spre stația mea de troleibuz. Acolo m-a oprit o fată și m-a întrebat dacă aș vrea să fiu modelă. Era foarte ciudat, m-a chemat la un hotel. Logic, a doua zi venisem cu mama, pentru siguranță”, spune protagonista noastră.

A făcut eforturi și a luat decizii la 16 ani, doar pentru ca să-și vadă visul realizat

„Toată vara am învățat engleza pe la cursuri, dar din acest lucru nu a ieșit aproape nimic. Apoi am mers în România pe 2 săptămâni și acolo am început să străduiesc mai mult , mai ales când am văzut cum poate fi viața mea și ce mă așteaptă.

În toamna anului 2016 era necesar să zbor în Paris pentru 3 săptămâni. De la colegiu m-au anunțat că voi fi exmatriculată dacă plec. Eu am analizat bine și am decis să nu mi las șansa vieții mele pentru un colegiu din Chișinău. Am plecat în Paris, am stat acolo doar 3 săptămâni pentru că încă nu eram pregătită pentru călătorii. Prima experiență e cea mai grea!”

„În Paris am semnat contract cu Women Management, una dintre agențiile cele mai mari și mai bune din toată lumea. Datorită acestui fapt, am reușit repede să mai primesc contracte în multe țări ale lumii.

Apoi a urmat Berlinul cu Iconic Management, la fel una din cele mai bune din Germania. Am stat 4 săptămâni, pentru că nu erau cerințele cu care mă asociam. Am decis să Încerc în Milano, tot cu Women Management și a fost o experiență uimitoare. Două luni în Italia m-au schimbat și m-au făcut să înteleg mai multe despre modelling și despre lume în general”, povestește Lisa Varzari.

A urmat Atena, Berlin, Dubai, Londra, Chengdu, Beijing, Osaka, Kuala Lumpur și ei i se părea că își trăiește visul vieții…

„Mi se părea că trăiesc visul vieții mele, pâna nu am înțeles că nu mereu voi putea lucra ca modelă. Atunci am decis să mă întorc să finalizez liceul, ca să am viața asigurată și după ce se oprește cariera de modelling.

Astfel, sunt deja în clasa a 12-a , îmi urmez și mai departe visele, cu certitudine. Lca modelă part -time, când am vacanțe sau maxim câte o săptămână în timpul școlii.

Revenirea la studiile liceale după o pauză – nu a fost deloc ușoară, dar prin strădanie a reușit! A reușit să facă și educație formală, și non-formală…

Când am venit în liceu, am avut noroc de psihologul școlar, pentru că a avut încredere în mine când nimeni nu avea.

M-a ajutat să mă includ și să fiu parte din cluburi de tineri a organizatiilor  YPeer și Amnesty. După asta nici nu am observat cum m-a luat valul. Am devenit membră a Consiliul Raional de Tineret din Rezina și  președinta Consiliului liceului din care fac parte. Am reușit să înființez  un consiliu local de tineret la mine în sat.

M9: Ce spuneau părinții tăi atunci când tu, la doar 16 ani călătoreai dintr-o țară în alta?

Alisa: Ei de fiecare dată își făceau griji, îmi spuneau să îi sun când aterizez, să le transmit adresa unde stau, numărul sau contactul cuiva din agenție. Dar mereu au fost bucurosi să vadă reușitele mele, m-au susținut la fiecare pas pe care-l făceam. Și pentru acest lucru – le sunt foarte recunoscătoare!

M9: Cum îți reușește să prinzi temele de la liceu, fiind atât de departe în timp de colegii tăi?

Lisa: Când am revenit la liceu, am crezut că o să fie imposibil să recuperez, că o să rămân în urmă. Dar nu a fost așa. Când devii mai matur, unele teme se par mult mai ușoare și mai utile în viață.

Spre exemplu geografia, eu care deja fusesem în multe țări – o cunoaștem mai bine ca oricine din clasă. Unele obiecte mi se păreau foarte interesante, eram ca un copil care redescoperea. Curiozitatea și stârnea dorința de a munci și de a fi pe același cântar cu colegii mai mici de vârstă.

M9:Iar acum, Lisa , unde vrei să studiezi după absolvirea liceului?

Lisa: După absolvire am câteva planuri, vreau sa studiez la frecvență redusă la Facultatea de Limbi Străine sau la Pedagogie (istorie și geografie) . Și în timp ce voi studia,  planific să mă mai ocup cu modellingul vreo 2 – 3 ani, după care să- mi îndeplinesc următorul vis: să devin stewardesă.

M9: Ce ai învațat din decizia de a lăsa colegiul pentru modelling și apoi din revenirea la studii?

Lisa: Cred că am învățat multe lucruri din experiențele mele, dar cele mai importante lucruri sunt : “Până nu faci tu ceva, până nu te interesezi de viața și ocpuațiile altora, până nu acționezi –  nimic nu se întâmplă!”. Trebuie să crezi în vise, să încerci să le realizezi, nimic nu e imposibil!


După ce a exploart multe țări, își vede totuși viitorul acasă. Ea spune că „Țara noastră are un potențial mare, care necesită valorificat de noi – Tinerii. Împreună se poate de făcut ca la noi acasă totul să meargă odată cu standartele europene!”

AUTOR: Adriana Negru

Sursa
moldova9.com
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker