RezinaSocial

Crearea și capacitarea Centrului Catalizator al Transformării Locale în satul Cuizăuca

Recent, în satul Cuizăuca, raionul Rezina, 21 de cetățeni proactivi au constituit Centrul Catalizator al Transformării Locale (CCTL) și au ales conducerea acestei structuri, foarte necesară pentru transformarea situațiilor dificile cu care se confruntă azi.

După prezentarea proiectului ”Fii schimbarea! Cetățeni implicați – comunități durabile” de către subsemnatul, audienţa a identificat problemele localității și s-a referit la cele mai dureroase cu care se confruntă astăzi.

În continuare am prezentat alte subiecte din agenda evenimentului: „Modalităţi de participare și implicare organizată în procesele de guvernare și dezvoltare locală”; „Contribuirea CCTL la întronarea bunei guvernări la nivel de localitate și colaborarea cu APL”; „Centrele Catalizator al Transformării Locale-structuri importante pentru dezvoltarea și identificarea soluțiilor într-o localitate durabilă cu servicii de calitate”; „Parteneriatul sinergetic și durabil – condiție necesară pentru buna funcționare a CCTL”; „Regulamentul de organizare şi funcţionare a Centrelor Catalizator al Transformării Locale”.

Ascultam cu mare atenție dezbaterile și propunerile cetățenilor, pe fața cărora puteai citi că duc o viață grea astăzi la sat, și psihologic îi testam și identificam pe cei mai ambițioși, perseverenți, care au capacități de lider. 

Așteptările mele au coincis când cei 21 de cetățeni le-au validat unanim pe cele mai bune 9 doamne în calitate de membre CCTL. 

Președintă a CCTL a fost aleasă dna Nistor Maria, vicepreședintă – dna Casianovici Angela, secretară – dna  Odobescu Ana. 

Proiectul „Abilitarea cetățenilor în Republica Moldova” este finanțat de către Uniunea Europeană (European Union in the Republic of Moldova) și este implementat de către Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ Moldova). În Regiunea de Dezvoltare Centru, partenerii de implementare ai proiectului sunt Asociația pentru Guvernare Eficientă și Responsabilă – AGER și AO ADR „Habitat”.

Valeriu Rusu, coordonator de proiect, expert, director executiv al AO ADR ”Habitat”

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker