Evenimente

„Şcoală prietenoasă copilului – mediu sănătos de viaţă”

Acesta a fost subiectul seminarului teoretico-practic, organizat de către Direcţia Învăţământ la Liceul Teoretic Răspopeni, raionul Şoldăneşti. La întrunire au participat directorii-adjuncţi pentru educaţie din instituţiile preuniversitare din raion.

Directoarea Eugenia Jora a prezentat cartea de vizită a liceului. Seminarul a inclus trei activităţi: şedinţă cu părinţii la nivel de clasă; activitate în cadrul cercului „Împărăţia magică a hârtiei” şi spectacolul folcloric „Tradiţii şi obiceiuri din datina străbună”.

La şedinţa cu părinţii, care s-a desfăşurat sub genericul „Copiii de ieri, copiii de azi”, diriginta de clasă Galina Caba, profesoară de istorie, a utilizat câteva forme şi metode originale de lucru cu maturii: filmul, pomul de idei, mesajul, discuţia ghidată, expoziţia de carte, prezentări Power Point ş.a. Psihologa şcolară Tatiana Artin le-a vorbit părinţilor despre riscurile la care sunt expuşi copiii în societatea de astăzi. Informaţii utile despre carte, printr-o expoziţie de literatură pentru elevi şi părinţi, a prezentat bibliotecara Eugenia Guţan.

În cadrul activităţii „Împărăţia magică a hârtiei”, desfăşurate de învăţătoarea Elena Belibov, s-a discutat despre confecţionarea jucăriilor pentru împodobirea pomului de Crăciun şi Anul Nou. Bradul a fost decorat cu cizmuliţe pentru cadourile lui Moş Crăciun, clopoţei, globuri, ghetuţe, omuleţi de zăpadă – toate executate de copii. De rând cu asta, elevii au aflat multe informaţii interesante despre sărbătorile de iarnă.

Directoarea-adjunctă pentru educaţie Valeria Marinescu a implicat în spectacolul literar-folcloric „Tradiţii şi obiceiuri din datina străbună” majoritatea elevilor din colectiv, inclusiv şi copii cu cerinţe educaţionale speciale, colegi din liceu şi locuitori ai satului. Membrii echipei manageriale, îmbrăcaţi în costume naţionale, au fost actori activi ai acestui spectacol, recitând, cântând, colindând împreună cu elevii şi părinţii, prezentând tradiţii şi obiceiuri, care urmează să fie păstrate de generaţia tânără.

În cadrul întrunirii, echipa managerială de la liceul Răspopeni a demonstrat practic un parteneriat real între membrii echipei, colectivul de pedagogi, psiholog, bibliotecară, părinţi şi alţi actori din comunitate. Realizarea scopurilor propuse va contribui la crearea de condiţii foarte bune pentru activitatea care să conducă la schimbări, încât instituţia să devină o şcoală prietenoasă copilului în adevăratul sens al cuvântului.

Aurelia Vlas, specialistă coordonatoare –metodistă la Direcţia Învăţământ Şoldăneşti

 

 

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker